Hankook stödjer Volkswagen ID.4: Great Roadshow through the U.S

Foto: Hankook

Däcktillverkaren Hankook turnerar tillsammans med Challenge4 och Volkswagen igen. Efter VW ID.3-turen genom Tyskland år 2020 tillhandahåller nu Hankook däcken till den helt elektriska Volkswagen ID.4 på turnén genom USA. Rainer Zietlow och hans team från Challenge4 kommer att besöka olika Volkswagen- och Hankook-återförsäljare på den nästan 58 000 km långa turen genom USA.

Däcktillverkaren Hankook samarbetar återigen med Challenge4 och Volkswagen. Den rekordbrytande föraren Rainer Zietlow är välkänd i Tyskland och deltar i ”The Great Roadshow Through the U.S.” där han kommer korsa USA, och denna gång i en helt elektrisk VW ID.4. Under ID.3-turen genom Tyskland i fjol bemästrade Hankooks vinterdäck i*cept evo 3 på 18 tum höst- och vinterutmaningarna i Centraleuropa. Igår började turnén som kommer gå från ena kusten av USA till den andra, och bilen VW ID.4 har utrustats med Hankooks Kinergy AS EV-däck i 235/55R19 framtill och 255/50R19 baktill.

Challenge4 kommer att köra den nya elektriska bilen från Volkswagen och färdas nästan 58 000 km i dess helelektriska läge genom USA:s alla 48 delstater från juli till oktober. Under turnén kommer stopp att göras hos över 600 olika Hankook- och Volkswagen-återförsäljare längs vägen. De kommer även att besöka en av Hankooks fabriker som ligger i Clarksville, Tennessee. USA-turnén tillsammans med VW ID.4 startade den 13 juli 2021 på Volkswagens högkvarter i Herndon, Virginia och kommer att färdas genom norra USA till västkusten för att sedan åka tillbaka igen genom södra USA. Turnén avslutas på Volkswagen Group of Americas anläggning i Virginia den 18 oktober.

– Hankook har länge samarbetat med Challenge4 och Volkswagen, och är glada att få en möjlighet att tillhandahålla däck till dem för deras tur genom USA. Våra Kinergy AS EV-däck har utformats särskilt för elfordon med lågt rullmotstånd, enastående grepp och hantering samt förbättrad hållbarhet, och vi är säkra på att de kommer att imponera under den krävande resan, säger Sooil Lee, direktör och VD för Hankook Tire & Technology.

– På den här resan behöver vi däck som klarar av alla de olika förhållanden som vi stöter på i olika delar av USA. Hankooks Kinergy AS EV-däck har lågt rullmotstånd så att vi kan gå längre mellan laddningar, och deras förbättrade våtgrepp, förmåga att reagera på högt initialt gaspådrag och enastående stabilitet och hantering är viktiga faktorer för att lyckas med turen, säger Rainer Zietlow, förare och grundare av Challenge4.

Du kan följa VW ID.4:s turné genom USA som startade den 13 juli via en GPS-karta på https://vwid4-usatour.com/. Kartan uppdateras var 15:e minut med VW ID.4:s position i realtid. Precis som med ID.3-turen genom Tyskland stödjer Challenge4 SOS Barnbyar och donerar 16 cent för varje kilometer som körs.

About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!