Hankook partner till DTM Esports Classic Challenge

Sedan 2011 har Hankook varit officiell partner till DTM och nu byter bilsportsserien ut asfalt mot skärm under en kortare period genom tävlingen Esports Classic Challenge. Racingserien startar 3 maj och DTM-förare deltar i de livesända virtuella tävlingarna tillsammans med entusiastiska simracing-förare i den nya racingserien på plattformen RaceRoom.

Varje söndag i maj kl. 14:00 (CET) kommer samtliga förare att trycka gasen i botten. De virtuella racen kommer livesändas på både DTMs och RaceRooms kanaler. Däcktillverkaren Hankook, som nu är inne på det tionde året av sitt exklusiva däcksamarbete med DTM, kommer representeras av omfattande varumärkesnärvaro på både bilarna och racingbanorna.

Nervkittlande motorsport, höga hastigheter och rätt racingdäck till DTM-bilarna. Det är så vi vanligtvis känner igen DTM-tävlingarna. Premiumdäcktillverkaren Hankook gör nu entré i motorsportens virtuella värld och grundar Esports Classic Challenge tillsammans med DTM. Den nya racingserien sammanlänkar 15 nuvarande och tidigare DTM- och DTM Trophy-förare med flertalet välkända influencers från den virtuella racingscenen ihop med ytterligare fem deltagare från RaceRoom-communityt. Dessa utmanare kommer väljas ut bland de 100 snabbaste förarna som kvalificerats under den första tävlingen den 27 april. Racen kommer att kommenteras på engelska av professionella speakers, precis som vid internationell motorsport ute i det verkliga livet.

-Som långvarig partner till DTM så var det helt logiskt för oss att utveckla vårt gemensamma och lyckade samarbete genom DTM Esports Classic Challenge under den här utmanande situationen som råder. Som DTM:s däckpartner tar vi med oss vår expertis från den verkliga världen till det digitala formatet. Glädjen över en rättvis utmaning är inte bunden till en specifik plattform. Därför är vi glada över att kunna visa upp Hankook som motorsportsvarumärke i ESports Classic Challenge, kommenterar Manfred Sandbichler, Hankooks europeiska motorsportchef.

Söndagstävlingarna körs i bilar från olika DTM-epoker, allt ifrån klassiska bilar från säsongen 1992 till de mer moderna modellerna från 2016. De timmeslånga tävlingarna delas upp i kvalificeringssessioner och tävlingar, precis som i verkligheten, och får ytterligare en dimension av expertintervjuer och analyser efter tävlingarna. I simuleringsrummet på RaceRoom har varje kurva och varje centimeter av asfalt samt de olika ljusförhållandena återskapats av branschens bästa bandesigners med ett stort fokus på detaljerna. Även legendariska banor som Nürburgring, Monza, Zolder, Spa Francorchamps och Brands Hatch kommer att finnas med.

-Eftersom racingbanorna i det verkliga livet är stängda på många håll i världen på grund av coronaviruset så har vi sett en enorm ökning av racing online. I och med att hela världens främsta förare vill tävla, samt att dagens moderna datorer i kombination med prisvärda simulatorer så minskar skillnaderna mellan den verkliga och den virtuella världen, så är esport redan en mycket viktig del av motorsportsscenen, säger Marcel Mohaput, vd för ITR.

Datum för DTM Esports Classic Challenge (CET):

3/5 kl. 14.00: Omgång 1 – säsongen 1992

10/5 kl. 14.00: Omgång 2 – säsongen 2013

17/5 kl. 14.00: Omgång 3 – säsongen 2014

24/5 kl. 14.00: Omgång 4 – säsongen 2016

31/5: Bonustävlingar

Mer information om kvalificering:

Livestreamar på: DTM:s YouTube-kanal och RaceRooms YouTube-kanal

About Däckavisen 905 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen