Hankook originalmonteras på ytterligare Audi RS-modeller

Foto: Hankook

Hankook expanderar sin OE-verksamhet inom det kraftfulla RS-segmentet hos AUDI AG. Förutom andra Audi RS-modeller så kommer Audi RS 6 Avant och Audi RS 7 Sportback också att levereras från fabrik med Hankook-däck från och med lanseringen på marknaden 2020. Det är Ventus S1 evo 3 samt Winter i*cept evo 2 i storlekarna 21 eller 22 tum som kommer monteras.

Däcktillverkaren Hankook utrustar nu även Audi RS 6 Avant och Audi RS 7 Sportback med sina UHP-däck i fabrik från och med att modellerna lanseras. Med sina kraftfulla motorer på 441 kW (600 hk) behöver de två nya bilmodellerna från Audi bara 3,6 sekunder för att accelerera från 0 till 100 km/h. Samtidigt erbjuder de kraftiga sportbilarna både utrymme och komfort för hela familjen. Utöver lanseringstesterna som är branschstandard för RS-däck måste de monterade däcken tåla 10 varv runt Nürburgrings legendariska Nordschleife med högsta möjliga hastighet. Detta ska säkerställa att däckkonstruktionen är robust, men komforten i andra situationer får inte äventyras.

För att uppnå denna balans mellan körprestanda och lämplighet för vardagsbruk så levererar Hankook året-runt-däck som ska vara lämpliga för detta fordonssegment med högt ställda krav. Båda nya Audi RS-modellerna kommer att utrustas med Hankooks Ventus S1 evo 3 i dimensionerna 275/35 ZR21 (103Y) XL AO eller 285/30 ZR22 (101Y) XL AO-däck på begäran. För att säkerställa säker körning under den kalla årstiden kan Audi RS 6 Avant och RS 7 Sportback även utrustas med Winter i*cept evo 2 i dimensionerna 245/40 R21 100V XL AO eller 285/30 R22 101W XL AO.

– Audi RS 6 Avant och RS 7 Sportback kombinerar imponerande körprestanda med lämplighet för vardagen. Detsamma kan sägas om våra kvalitetsdäck. Som en långvarig partner förser vi redan många kraftiga Audi-modeller med däck och är väldigt stolta över att våra produkter återigen har lyckats imponera på Audi Sport GmbH, säger Sanghoon Lee, vd för Hankook Tire Europe.

Ventus S1 evo 3 är utrustat med en mycket stark klinch. I kombination med den förstärkta sidoväggen vill Hankook uppnå en sportig och dynamisk körning, men också stabilitet vid körning rakt fram, kontroll samt styrprecision framförallt vid höga hastigheter. Två lager har avlägsnats från stommen och användningen av ett kompositmaterial med aramid ska reducerar oönskad ökning av rullningsomkretsen vid hastigheter över 300 km/h med upp till 60 %, i jämförelse med de material som har använts tidigare. Den nya mönstersammansättningen använder högpresterande naturhartser som ska ge ett nödvändigt grepp med utmärkt prestanda vid framåtdrivning och inbromsning, både på torrt och vått väglag.

En annan viktig aspekt under utvecklingsarbetet var att minska vägbullret inuti fordonen för att ge en kraftfull men bekväm körupplevelse. Hankook Winter i*cept evo 2 med asymmetriskt mönster levereras på begäran som vinterdäck till båda Audi RS-modellerna. Däckets yttersida med dess breda mönster ska ge förbättrade köregenskaper och precis stabilitet i sidled, framför allt på torrt väglag. Däckets ökade antal av mönsterkanter och sajpningar ska ge utmärkt inbromsning och framåtdrivning i snö, snöslask och på våta vägar.

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen