Hankook lanserar skor tillverkade av återvunna däck

Pressfoto: Hankook

Hankook Tire samarbetar med skomärket YASE för att lansera miljövänliga skor av återvunna däck som en del av sitt engagemang för att göra världen till en grönare plats.

YASE är ett märke i läderskor med huvudkontor i Korea som lanserades 2013. Hankook Tire och YASE inledde projektet “ZERO – LEAVE NOTHING BEHIND” med engagemang för hållbart material och miljöskydd. Eftersom hållbarhet är ett kärnvärde och en viktig agenda för Hankook har företaget tagit ämnet återvinning av däck som en av de bästa agendorna varje år. Med tanke på att en viktig råvara för yttersula i skor är gummi, samarbetade Hankook med YASE baserat på förståelsen för YASE som delar samma vision när det gäller att minska miljöpåverkan.

Hankook valde skor som ett samarbetsobjekt som påminner om att både däck och skor delar gemensamma drag att spela en avgörande roll för rörlighet och berör marken dagligen. De skyddar också människor från möjliga faror på vägen med hållbarhet och stabilitet.

Detta branschöverskridande samarbete ger också mening eftersom ett par skor är en nödvändighet som människor använder dagligen. Det kommer att erbjuda MZ -generationen som inte har haft möjlighet att använda däck ännu en chans att uppleva Hankook Tire. Inte bara skorna själva utan även förpackningen är också utformad med hållbarhetsinitiativ. Skokartong, etiketter och broschyrer är tillverkade av 100% sockerrörsmaterial. Hankook förväntar sig att detta kommer att resonera hos kunder som är “early adopters” och är medvetna om miljön.

Det är inte första gången som Hankook Tire presenterar skor erbjudanden genom ett branschöverskridande samarbete. Hankook hade arbetat med Vibram, ett förstklassigt yttersulsföretag, 2015 för att skapa konceptdäck och skor för att få erkännande för sin utmanaranda och innovativa DNA.

– Vi är glada att kunna meddela det samarbete som leder till ömsesidigt inspirerad progressiv innovation för båda företagen. Det är spännande att vi kan hjälpa kunderna att välja skor som kommer att bidra till att göra världen till en grönare plats. Det är också fantastiskt att se våra däck som har nått slutet av sina liv förvandlas till yttersula för skor för att ta människor dit de vill med mycket komfort som de gjorde på fordon. Skor tillverkade av våra gamla däck kommer inte bara att ha en positiv social inverkan utan kommer också att vara slitstarka och robusta eftersom våra däck är utvecklade med högkvalitativa material och spetsteknik, säger Jimmy Kwon, vice vd för Hankook Tyre’s Brand Lab.

Totalt presenteras fem produkter genom samarbete: fyra finskor och en bekväm innersula. Finskorna består av stövletter, Chelsea -skor med fyrkantiga tå, Oxford-skor och Oxford-skor med fyrkantiga tå. De säljs online i Korea. Hankook Tire planerar att fortsätta samarbetet med YASE för att dessutom lansera löparskor i oktober.

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!