Hankook-däck på 850i xDrive Police BMW

Foto: Hankook

Kort innan jul presenteras den nya flaggskeppsbilen för kampanjen ”TUNE IT! SAFE!” som kommer att inleda det nya året med stöd från Tysklands Federal Ministry of Transport and Digital Infrastructure (BMVI).

Det är inte bara polisbilens snabba och sportiga estetik som imponerar. Bilen har optimerats av AC Schnitzer och några av egenskaperna är ett aerodynamiskt paket, ljuddämpare och sänkta stötdämpare på matchande däck från Hankook. Den finjusterade bilen får också höga poäng för sin prestanda. Med en V8 biturbomotor når den sina 620 hästkrafter på 3,8 sekunder från 0 till 100 km/h, och har en topphastighet på 250 km/h.

Hankook har varit officiell partner från start samt är en av grundarna till initiativet för säker och laglig service. Däcken spelar en mycket central roll när det kommer till säkerhet i trafiken. Detta är även anledningen till att BMW 850i xDrive Coupé-modellen som presenteras under ”TUNE IT! SAFE!” 2021 från med våren 2021 kommer att använda UHP Ventus S1 evo 3-däck i dimensionerna 255/30 ZR21 (VA) och 295/25 ZR21 (HA). Under den kalla årstiden kommer vinterdäcket i*cept evo 3 i dimensionerna 245/35R20 W (VA) och 275/30R20 V (HA) att användas. I år kommer bilen att presenteras hos fordonssponsorn på BMW World i München, eftersom Essen Motor Show inte kunde genomföras som vanligt.

– Det är väldigt synd att vi inte kunde presentera det nya och som alltid mycket spektakulära projektfordonet för ”TUNE IT!  SAFE!” 2021 framför en fysisk publik på Essen Motor Show. Det är första gången i mässans historia som den har ställts in. Men samtidigt är vi väldigt glada över att kunna presentera 850i xDrive Police BMW på BMW World i München, säger Roland Hehner, produkt- och servicechef på Hankook Tire Germany.

 

Profilbild
About Joakim Held 813 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!