Han blir ny vd för Euromaster Danmark

Bild: Euromaster Danmark A/S

Thomas Harbo har officiellt tillträtt som vd för Euromaster Danmark A/S. Thomas ersätter Henrik Fusager, som sedan augusti 2022 har haft en dubbel roll som vd för både Euromaster Danmark och Euromaster Schweiz.

Thomas Harbo har en bred erfarenhet från ledande positioner inom fordons- och däckbranschen – och han är faktiskt långt ifrån ett okänt ansikte för de anställda på Euromaster. Thomas har tidigare varit vd för Euromaster Danmark från 2004 till 2008. Det var därför en riktig återförening när Thomas återvände till huvudkontoret i Skanderborg på det nya året.

– Med Thomas ombord får vi en stark ledare för vårt team, som ser fram emot att få fingrarna i glöggen och komma ut till alla våra många rikstäckande filialer där maskineriets hjul snurrar, säger Lene Lodberg Marknads- och försäljningsdirektör på Euromaster Danmark.

Thomas Harbo kommer senast från tjänsten som Business Unit Director med ansvar för Stenhøj DK och det finska bolaget Tecalemit OY, ett företag som liksom Stenhøj DK marknadsför och servar allt inom maskiner och testutrustning för verkstäder.

Thomas har arbetat många år på Michelin som teknisk säljare, regionchef, marknadschef och ansvarat för uppbyggnad och drift av Michelins utbildningscenter i Brøndby. Senare arbetade han på Hjulcentret som Regiondirektör, senare Direktör för Viborgkoncernens detaljhandelskedja “Viborg Service Center” i Tyskland och sedan som Direktör i Danmark, som ansvarig för att omvandla Hjulcenterkedjan till Euromaster.

Efter detta blev Thomas Director för Bridgestone Danmark under en period och senare Nordic Sales Director, med det övergripande ansvaret för försäljning och marknadsföring i hela Norden, där han haft det övergripande försäljningsansvaret för personbils-, lätta lastbils- och motorcykeldäck.

Utöver den breda kontakten med däckbranschen har Thomas även arbetat med kedjeverksamhet inom bilglas, som direktör för Dansk Bilglas A/S där han har bidragit till en strategisk förändring i företagets inriktning med fokus på mobil service.

 

About Däckavisen 1190 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!