Guinnes rekord för Hankook däck

världsrekord däck hankook
Bild: Hankook

Hankook tar en Guinness World Records-titel för tredje gången i rad med Challenge4-rekordföraren Rainer Zietlow, som den här gången besteg de sydamerikanska Anderna.

Det helelektriska fordonet nådde en höjd av 5 816 meter uppe på vulkanen Uturuncu, som har två toppar på 6 008 samt 5 930 meter. Efter VW ID.3 Germany Tour (2020) och VW ID.4 US Tour (2021) satte den professionella långdistansföraren ett nytt höjdrekord med VW ID.4 GTX, utrustad med Hankooks terrängdäck för 4×4-fordon Dynapro AT2. Efter att ha nått toppen besökte föraren den tyska ambassaden i La Paz, där han tog emot Record Holder®-certifikatet av en representant för Guinness World Records.

– Vi vill gratulera rekordföraren Rainer Zietlow och hans team till det framgångsrika rekordet med Hankook-däck. Detta visar hur våra Dynapro AT2-däck har höga nivåer av motståndskraft och tillförlitlighet vid särskilt krävande terräng, vilket bevisar att det är möjligt att tänja till de absoluta gränserna. Det är vår kontinuerliga forskning och utveckling som gör detta möjlig, säger Sanghoon Lee, vd för Hankook Tire Europe.

Rainer Zietlow och hans team på tre körde till Bolivia i en Volkswagen ID.4 GTX med målet att bestiga den högsta, fortfarande framkomliga gruvväg vid vulkanen Uturuncu. Efter långa månader av pandemi återöppnades berget för turister av Quetena-samhället vid foten av vulkanen. Efter två veckors förberedelser gav teamet sig iväg den 18 maj och slog det tidigare rekordet med cirka 40 meter – ett nytt världsrekord på höjden för elfordon. Rainer Zietlow har också stöttat SOS-barnbyn i La Paz med sin världsrekordresa.

-Vårt mål var att visa att elektromobilitet kan uppnå toppprestationer, även på extrema höjder. Hankook-däcken på fordonet spelade en riktigt stor roll i allt detta, säger Rainer Zietlow.

Med sitt nya offroad-specialdäck Dynapro AT2 positionerar Hankook sig i terrängsektorn; 4×4-däcket erbjuder en specillösning för alla situationer som är redo för användning året runt. 3PMSF-identifieringen på däcksidan visar att den nyaste medlemmen av Dynapro-familjen också är lämplig för användning under vinterförhållanden. Utvecklingsfokus för detta däck låg på att uppnå en speciell balans mellan den nödvändiga dragkraften och motståndet på terräng – vilket är en stor fördel för att köra på steniga bergsvägar i Anderna – och goda köregenskaper även på vägen.

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!