Gratis däckskola för fordonslärare

Bild från SFVF:s utbildning av ABS Wheels personal. Foto: SFVF

När SFVF och Verkstadsföretagarna bjöd Fordonslärare på Däckskolan blev utbildningstillfällena snabbt fullbelagda.

Att ha rätt kunskap som fordonslärare är ett måste, säger Bo Ericsson vd på Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) som även sitter med i Nationella programrådet på Skolverket. Om läraren inte har rätt kunskap och förståelse för däckaffären får vi på sikt sämre utbildade nyanställda medarbetare. Det i sin tur leder till att verkstan tvingas utbilda den nyanställde från grunden vilket kostar pengar och tar tid.

– Däck- och fälgkunskap är ett måste hos all verkstadspersonal idag oavsett om man är serviceverkstad eller däckverkstad, säger Michael Bergvall, lärare för däckskolan på SFVF.

– Ju färre service- och reparationstimmar det är på verkstaden desto större skäl till att utveckla däckaffären. För att vara fackmässig måste man ha kunskap så verkstaaden kan rekommendera fordonsägare rätt däck och fälg, säger Bo Ericsson.

– Om verkstaden rekommenderar fel däck eller fälg ansvarar verkstaden för det och det kan bli en kostsam affär. Verkstaden kan bli vållande till skador på person och egendom, säger Ulf Stefansson jurist hos SFVF.

– Vi började med ett utbildningstillfälle via Teams och inom ett par dagar var kursen fullbelagd, berättar Michael Bergvall. Då lade vi ut ytterligare ett utbildningstillfälle och även denna kurs blev snabbt fullbelagd. Nu har vi lagt ut ytterligare ett utbildningstillfälle och snart är även den kursen fullbelagd, säger en glad Michael Bergvall. Det är rimligt att eleven får rätt kunskap i skolan men det förutsätter att läraren har rätt kunskap. Det är oerhört kul att få vara med och bidra till denna form av vidareutbildning inom just denna nisch som jag brinner så oerhört mycket för, avslutar Michael Bergvall.

Profilbild
About Joakim Held 544 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen