Goodyear presenterar lineup för vintern 2020

UltraGrip Performance+ Foto: Goodyear

Goodyear presenterar sina vinterdäck för 2020 och ytterligare dimensioner med SoundComfortteknologi.

I Goodyears vinterdäcksutbud finns nu hela 88 dimensioner med den bullerdämpande tekniken SoundComfort. Goodyears SoundComfort-däck är utformade med en inbyggd bullervall. Den akustiska barriären fungerar som en kudde för däcken. Den ska minska luftvibrationerna och dämpar bullret inuti bilen när du kör, och göra kupén tystare. En av de främsta källorna till buller från däcken är resonansen från däckets geometri, som skapas av luftvibrationer inuti däcket och överförs till bilens konstruktion. Goodyears SoundComfort-teknologi är utvecklad för att minska den resonansen. SoundComfort-tekniken är aktivt under hela däckets livslängd utan att inverka på rullmotstånd, miltal eller maxhastighet.

UltraGrip Ice Arctic är ett dubbdäck särskilt framtaget för att möta det tuffa vinterklimatet i de nordiska länderna. Goodyears avancerade dubbteknologi med sin innovativa form och kropp, gör att dubben behåller sin riktningsposition och sitt effektiva grepp på is. För att få bättre väggrepp har dubben utformats med en vass framkant som ger bättre grepp på is vid acceleration. Utformningen ger dubben stabilitet och har en bredare bakkant som gör inbromsningen mer effektiv. UltraGrip Ice Arctic finns tillgänglig i 62 dimensioner mellan 13 och 19 tum, varav 18 dimensioner med SoundComfortteknologi.

Med en unik dubbdäcksteknologi hanterar UltraGrip Ice Arctic SUV Europas nordligaste regioner där temperaturen en normal vinterdag kan sjunka långt under -15°C. Däcket presterar även på varmare vinterdagar då slitbanan är utformad för att kunna fånga upp snö samtidigt som de djupa mönsterspåren underlättar förmågan att frigöra sig från snö, slask och väta vilket maximerar däckets grepp och motstånd mot vattenplaning. UltraGrip Ice Arctic SUV finns tillgänglig i 55 dimensioner mellan 15 och 20 tum, varav 17 dimensioner med SoundComfort-teknologi.

UltraGrip Ice 2 är ett dubbfritt däck som är anpassat för nordiska vinterförhållanden. Däcket har utvecklats för att leverera stabil prestanda med förbättrat grepp och inbromsningsförmåga på snö och is samt förbättrad prestanda på både vått och torrt väglag. ”Active Grip”-teknologin optimerar kontakten mellan väg och däck på mycket hala underlag. Tack vare däckets raka sajpningar som gräver sig ner i underlaget presterar däcket väl vid grepp och inbromsning på snö och is. UltraGrip Ice 2 finns tillgänglig i 57 dimensioner mellan 13 och 19 tum, varav 21 dimensioner med SoundComfortteknologi.

UltraGrip Ice 2

UltraGrip Ice SUV-däckets mjuka blandning bibehåller hög flexibilitet vid mycket låga temperaturer, vilket ger lägre styvhet och bättre vidhäftning för optimala köregenskaper med starkt grepp på is och snö. Vid sidan av att däcket anpassades för snö- och istäckta vägar tittade Goodyear närmare på de specifika kraven för SUV:ar. Dessa fordon är tyngre, vilket ökar belastningen på däcket, och särskilda egenskaper krävs för att säkerställa grepp och väghållning. Här spelar ActiveGrip Technology en viktig roll. Dessutom har slitbanemönstret anpassats för SUV:ar, så att det ger optimal bromsförmåga och drivgrepp på snöiga och isiga vägar. UltraGrip Ice SUV är utrustat med TOP Indicator Technology: en snösymbol på däcket som gradvis försvinner och visar när däcket behöver bytas ut. UltraGrip Ice SUV finns tillgänglig i 48 dimensioner mellan 16 och 20 tum, varav 18 dimensioner med SoundComfort-teknologi.

UltraGrip Performance+ förbättrar sin våt-, torr- och vinterprestanda för högprestandabilar tack vare två nyckelteknologier. Traction Protectteknologin omfattar ett harts som förbättrar däckets förmåga till deformation och reformation. Det gör att bromskrafter lättare kan förvandlas till grepp. Winter Grip-teknologin använder en gummiblandning som leder till bättre gummielasticitet i låga temperaturer och förbättrar greppet på snö och is.UltraGrip Performance+ finns tillgänglig i 95 dimensioner mellan 15 och 21 tum, varav 4 dimensioner med SoundComfort- teknologi.

Låsande sajpningar och slitbanemönster ger UltraGrip Performance SUV en bättre balans mellan väghållningen på torr väg och prestanda i snö. ActiveGrip-tekniken ger däcket bättre grepp och bromsegenskaper samtidigt som den SUV-optimerade placeringen av sajpningar och block medför att blocken nu är vinklade istället för att vara helt raka vilket ger bättre grepp på
snö. UltraGrip Performance SUV finns tillgänglig i 46 dimensioner mellan 16 och 22 tum, varav 5 dimensioner med SoundComfort- teknologi.

Med UltraGrip 9+ ger Goodyear konsumenterna ett däck som hanterar svåra vägförhållanden. Mileage Plus-teknologin skyddar däcket mot sprickor och lossnande av gummipartiklar som orsakas av tuffa vägförhållanden. Det leder till ökad prestanda under däckets livslängd. UltraGrip 9+ innehåller också Winter Grip-teknologin som ger enastående grepp på snö och is. UltraGrip 9+ finns tillgänglig i 34 dimensioner mellan 14 och 16 tum.

UltraGrip Cargo är ett vinterdäck för kommersiella fordon. Tack vare olika uppgraderingar av slitbanemönster och gummiblandning har Goodyears vinterdäck för lätta lastbilar enastående bromsprestanda på snö och minskad total ägandekostnad genom förbättrad däcklivslängd. UltraGrip Cargo finns tillgänglig i 19 dimensioner mellan 15 och 17 tum.

UltraGrip Cargo
Profilbild
About Joakim Held 749 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!