Goodyear officiell däckleverantör till LMP2

Goodyear däck
FILLON Pierre, President of ACO, NEVEU Gerard, General Manager of Le Mans Management, under 2019 FIA WEC World Endurance Championship. Foto: Clément Marin

Goodyear har valts som den officiella däckleverantören till LMP2-kategorin i FIA World Endurance Championship (WEC) och European Le Mans Series (ELMS). Kontraktet inleds i början på WEC-säsongen 20220 med senaste generationen Goodyear Eagle SupoerSport racingdäck.

Ett kontrakt som täcker flera säsonger tecknades mellan Automobile Club de l’Ouest (ACO), FIA World Endurance Championship och Goodyear efter ACO:s beslut att utse en enda däckleverantör för Le Mans Prototype-klassen. Detta stärker förhållandet mellan Le Mans 24-timmars, de ledande enduromästerskapen i Europa och globalt och ett av de mest framgångsrika däckföretagen i motorsportens historia.

Sommaren 2019 tillkännagav Goodyear sin återkomst till europeisk och internationell sportbilsracing genom att leverera däck till utvalda partners i LMP2-klassen i WEC. En imponerande comebackseger med JOTA-teamet togs hem i tredje rundan av mästerskapet, Shanghai 4-timmars, i november. Det nya avtalet, att leverera däck till alla WEC-team i LMP2-klassen, inleds säsongen 2020/2021. Säsongen som består av 8 lopp startar vid Silverstone i september, fortsätter med tävlingar på fyra kontinenter världen över, och når sin höjdpunkt vid Le Mans 24-timmars i juni 2021 – ett lopp som Goodyear-utrustade bilar har vunnit 14 gånger.

Det officiella LMP2-däckpartnerskapet med ELMS, världens ledande kontinentala serie för endurance-racing, börjar sedan i april 2021. I ELMS är LMP2 den högsta kategorin i ett multiklassmästerskap som hålls på sex av Europas främsta banor. Partnerskapet innebär att alla LMP2-deltagare i 2021 års Le Mans 24-timmars, inklusive bilar utanför WEC och ELMS, drar nytta av den senaste utvecklingen inom Goodyear-racingdäck. Goodyear gör också sitt varumärke mer synligt på och utanför banan till stöd för lanseringen av den senaste serien av Eagle F1 SuperSport-däck, som innehåller teknologi hämtad från motorsporten.

-Goodyear har en lång och framgångsrik historia inom motorsporten. Förutom vårt obesegrade rekord i Formel 1 med 368 Grand Prix-segrar, har vi 14 segrar i Le Mans 24-timmars. Med det här partnerskapet kan vi visa upp vår teknik, hållbarhet och prestanda i det mest berömda enduranceloppet i världen. Vi är stolta över att ha blivit utvalda för den här utmaningen säger Mike Rytokoski, vice VD och Chief Marketing Officer, Consumer EMEA på Goodyear.