Goodyear och NASCAR förlänger sponsoravtal

Bild: Goodyear

Goodyear och NASCAR, som har ett av de längsta relationerna i racinghistorien, tillkännager ett nytt flerårigt avtal som förnyar Goodyears position som exklusivt däck för NASCAR:s tre bästa nationella serier.

Avtalet innebär att Goodyear fortsätter att vara NASCAR:s officiella däck och titelsponsor för det årliga Goodyear 400, NASCAR:s officiella lopp i Cup Series Throwback Weekend på Darlington Raceway.

– Från våra tillverkningsanläggningar till kontor runt om i världen är racing en del av vår kultur, och betydelsen av vår relation med NASCAR återspeglas i den kvalitet, prestanda och teknik som vi lägger in i varje Goodyear Eagle-racedäck. Våra prestationer på tävlingsbanan spelar en aktiv roll för sportens framgång och inspirerar utvecklingen av våra konsumentdäck, vilket ger bränsle åt vårt åtagande att ta prestanda och innovation till nästa nivå, säger Richard J. Kramer, styrelseordförande, verkställande direktör och president på Goodyear.

I nästan 70 år har NASCAR fungerat som ett testområde för generationer av Goodyear Racing-däckingenjörer, som har utvecklat, förberett och levererat däck som klarar de mest slitsamma och krävande förhållandena på banan. Den unika tekniken som tål och fungerar under tävlingsförhållanden ligger också till grund för utvecklingen och skiljer Goodyears däck för konsumentbruk.

– Goodyear har varit en pålitlig partner till NASCAR-industrin sedan 1954 och har spelat en viktig roll i vår gemensamma strävan att leverera världens bästa racing. I mer än 25 år har Goodyear Eagle-däck varit den enda komponenten som förbinder stockcar-bilen med racingbanan. Vårt fortsatta partnerskap kommer att göra det möjligt för oss att tänja på gränserna och förnya vår racingprodukt för kommande generationer, säger Steve Phelps, NASCAR president.

Goodyears och NASCAR:s nästan 70-åriga relation bygger på gemensamma värderingar om konkurrens och innovation. I takt med att sporten har utvecklats har Goodyear Eagle-racedäck utvecklats, vilket har lett till införandet av ny däckteknik som racing slick 1972, radialdäck 1989, flerzonsprofil 2013 och utvecklingen av 18-tums Goodyear Racing Eagle-däcket som används på NASCAR:s Next Gen stockcar. Passande nog är Darlington Raceway – en av Cup-seriens äldsta aktiva banor – också hemvist för Goodyear 400 och många av Goodyears milstolpar inom innovation, inklusive varumärkets första officiella NASCAR-däcktest 1954.

Goodyear tillverkar mer än 100 000 däck till NASCAR:s tre bästa serier varje år, och varje däck tillverkas för hand av Goodyear-medarbetare i Akron, Ohio – Goodyears globala huvudkontor.

Om NASCAR

National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR) är det främsta organet för motorsport i USA och ägare till 16 av landets största motorsportsanläggningar. NASCAR sanktionerar tävlingar i tre nationella serier (NASCAR Cup Series™, NASCAR Xfinity Series™ och NASCAR CRAFTSMAN Truck Series™), fyra internationella serier (NASCAR Brasil Sprint Race, NASCAR Mexico Series, NASCAR Pinty’s Series (Kanada), NASCAR Whelen Euro Series), fyra regionala serier (ARCA Menards Series, ARCA Menards Series East & West och NASCAR Whelen Modified Tour) och en lokal gräsrotsserie (NASCAR Advance Auto Parts Weekly Series). International Motor Sports Association™ (IMSA®) styr IMSA WeatherTech SportsCar Championship™, den främsta amerikanska sportbilsserien. NASCAR äger också Motor Racing Network, Racing Electronics och ONE DAYTONA. NASCAR har sitt säte i Daytona Beach, Florida, med kontor i åtta städer i Nordamerika och sanktionerar årligen mer än 1 200 tävlingar i 12 länder och mer än 30 amerikanska delstater. Mer information finns på www.NASCAR.com och www.IMSA.com, och följ NASCAR på Facebook, Twitter, Instagram och Snapchat (“NASCAR”).

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!