Goodyear däck på Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 med däck från Goodyear leder vägen in i en ny era av e-mobilitet. Foto: Goodyear

Goodyear godkänner sommardäck och vinterdäck till nya Volkswagen ID.3 i dimensionerna 18, 19 och 20 tum.

Volkswagen har lanserat ID.3 – det första fordonet från den tyska tillverkaren som utvecklats särskilt för elektrisk mobilitet. Med Volkswagens egna ord är detta en bil som ”leder vägen in en ny era av elektromobilitet.” ID.3 bygger på den modulära MEB-plattformen – Volkswagen-koncernens nya 100 % elektriska plattform – som kommer att leda till andra modeller inom en snar framtid.

– Vi är mycket stolta över att Volkswagen har valt att utrusta denna banbrytande modell med Goodyear-däck. Goodyear arbetar dedikerat för att utveckla produkter som levererar den prestanda som elfordonen kräver. Vi samarbetar med alla stora OEM-tillverkare när det gäller hybrid och elektrisk mobilitet, och hälften av vår utveckling av OE-däck i Europa är avsedd för elbilar och hybrider, säger Hans Vrijsen, Managing Director OE på Goodyear EMEA.

Nya Volkswagen ID.3, som nu levereras till kunder i hela Europa, kommer att ha EfficientGrip Performance-däck från Goodyear i storlekarna 215/55 R18, 215/50 R19 samt 215/45 R20. För vintern återfinns dessutom de europeiska friktionsdäcken UltraGrip Performance och UltraGrip Performance+ i storlekarna 215/55 R18 och 215/50 R19. Nordiska vinterdäck för VW ID.3, dubbdäck och nordiska friktionsdäck, planeras att lanseras nästa år.

Däcken som är monterade på Volkswagen ID.3 uppfyller bilmärkets höga standarder tack vare de avancerade funktionerna, som är anpassade till elektrisk mobilitet.

Goodyear EfficientGrip Performance är ett däck inom högprestandasegmentet. Det ska kännetecknas av sin långa körsträcka, och höga nivåer av bromsprestanda under både våta och torra förhållanden.

Den höga elasticiteten och flexibiliteten i slitbanan ska bidra till minskat slitage. Lägre styvhet i gummiblandningen ska underlätta blockens böjning, vilket tillsammans med ett större antal kanter bidrar till att tränga undan vatten på vått väglag. Större mönsterklackar ska öka styvheten i kurvorna, vilket erbjuder högre stabilitet vid plötsliga undanmanövrer i torrt väglag.

Däcken som monterats på Volkswagen ID.3 är utrustade med tätningstekniken SealTech, som är Goodyears senaste lösning för utökad mobilitet. SealTech tätar punkteringar på upp till 5 mm diameter i däckets slitbana.

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen