Goodyear Blimp tillbaka i europa

goodyear blimp
Bild: Goodyear

För tredje året i rad kommer Goodyear Blimp att flyga i europa. Under 2022 innehåller kalendern fem racingevenemang, inklusive den 90:e upplagan av 24 Hours of Le Mans och WTCR – FIA World Touring Car Cup-omgången på Nürburgring. Luftskeppet kommer också att sväva över ett antal städer, vilket ger fansen chansen att upptäcka blimpen på himlen.

Goodyear Blimp som flyger i Europa är ett Goodyear-märkt Zeppelin NT halvstyvt luftskepp. Med över ett sekel av historia och innovation inom flyg som är lättare än luft, kommer Goodyears varumärkesikon för tredje året i rad att vara tillbaka på den europeiska himlen för att täcka stora motorsport-evenemang och utvalda gäster får uppleva en “once in a lifetime”, att flyga med en Blimp.

Goodyear Blimp startade sin 2022-turné i maj och besökte 6 Hours of Spa i Belgien den 7 maj som en del av FIA World Endurance Championship (WEC). Under de följande dagarna kommer luftskeppet att flyga över till Storbritannien, där det kommer att göra ett besök i London, så att medborgarna kan se Blimp igen den 11-12 maj. Därifrån kommer ikonen att resa till Brands Hatch för den actionfyllda helgen vid den andra omgången av British Touring Car Championship samtidigt som den ger en flygbevakning av loppet (14-15 maj). I slutet av månaden kommer Goodyears varumärkesambassadör att korsa den tyska gränsen och anlända till det längsta loppet på 2022 års WTCR-kalender – Nürburgring Nordschleife (28 maj).

Blimpen kommer att fortsätta sin turné i juni, med början med det världsberömda 24 Hours of Le Mans-loppet (10-12 juni). Den stora händelsen på WEC-kalendern kommer att vara en av de viktigaste händelserna i år, där luftskeppet kommer att ge en överblick från luften Turnén 2022 kommer att avslutas i juli med en resa till Milano och dess tredje besök i WEC-serien på I 6 Hours of Monza (9-10 juli).

– I år kommer Goodyear att dra vidare på sitt arv och historia med den ikoniska Goodyear Blimp som återigen flyger över europeiska länder. Turnén kommer att täcka stora motorsportevenemang såväl som fler städer, vilket gör att invånarna kan se luftskeppet på himlen ovanför kända europeiska platser. År 2022 kommer flygningarna att äga rum i Belgien, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Italien, efter Goodyears motto “going further”, säger Sonia Leneveu, marknadschef Consumer Europe.

Fullständig Goodyear Blimp Tour 2022

Datum Stad/Event
7 maj 6 timmars Spa-Francorchamps (WEC)
11 – 15 maj London och BTCC på Brands Hatch
28 maj WTCR Nürburgring Nordschleife
10 – 12 juni 24 Hours of Le Mans (WEC)
9 – 10 juli Milano och 6 timmars Monza (WEC)

Det halvstela Zeppelin NT-luftskeppet är över 75 meter långt – nästan tre fjärdedelar av längden på en fotbollsplan – och nästan 18 meter högt. Det är samma modell som de tre Goodyear-blimparna som drivs av Goodyear i USA.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!