Fortsatt stor efterfrågan på tunga fordon

lastbilar ökar
Mikael Andersson-Mayer på MRF. Bild: MRF

MRF konstatera4 att efterfrågan är fortsatt hög och orderstocken stor inför 2023. MRF tror på cirka 5300 stycken registrerade lastbilar över 16 ton när de summerar året.

I veckan träffades styrelsen för tunga fordon inom MRF och diskuterade många frågor men extra mycket fokus landade på försäljningsprognosen för tunga lastbilar över 16 ton för 2022 och 2023. De långa leveranstiderna och bristen på vissa delar gör leveransläget fortsatt osäkert, men MRF skriver i ett pressmeddelande att de anar en ljusning.

– Glädjande nog höjer vi nu prognosen för försäljningen 2022 jämfört med i våras, vi tror på cirka 5300 stycken registrerade lastbilar över 16 ton när vi summerar året. Vi kan dessutom konstatera att efterfrågan är fortsatt hög och orderstocken stor inför 2023. Prognosen för 2023 är faktiskt något högre än för innevarande år. De stora tillverkarna Scania, Volvo och Mercedes tror att ca 5500 st. tunga lastbilar kommer registreras under året, säger Mikael Andersson-Mayer på MRF.

Det är mycket som ska fungera för att kunna leverera en färdig lastbil. När chassit är levererat från fabrik så skickas det till en påbyggare som bygger lastbilen klar. Det är i nuläget stort tryck på dessa påbyggare och det gör att antal registrerade lastbilar till kund är svår att bestämma exakt.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!