Första MECA-verkstaden med Godkänd Bilverkstad intyg

Ingemar Hjelmstierna, ägare till Däck & Fälg Landvetter

Däck & Fälg Landvetter är landets första MECA-verkstad att uppfylla kraven för kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad (GBV). GBV är branschens nya kvalitetssäkring för att säkerställa den kvalitet som bilägaren har rätt att kräva av en bilverkstad. Under 2019 ska samtliga MECA Bilservice bli Godkänd Bilverkstad.

– Vi är oerhört stolta över att kunna visa upp intyget för våra kunder, säger verkstadsägaren Ingemar Hjelmstierna. Jag tycker att initiativet behövs och att ansluta sig kändes viktigt för mig som tror på kvalité även där bilägaren inte tittar, säger Ingemar.

Godkänd Bilverkstad är ett initiativ från Motorbranschens Riksförbund och Sveriges Fordonsverkstäders Förening och bygger på regelbundna kontroller både internt och externt. Kvalitetsstandarden innebär att verkstadens arbete kontrolleras såväl tekniskt som administrativt. Däck och Fälg Landvetter är den åttonde verkstaden i Sverige som lever upp till kraven för kvalitetsstandarden.

– MECA precis som övriga kedjor ställer sig bakom GBV. För mig blir detta den vattendelare som är nödvändig för branschen. Vi måste tydligt markera att vår bransch tar lagar och regler på allvar, många studier tyder på att konsumenter känner en osäkerhet idag när dom ska göra sitt verkstadsbesök. Jag tror att GBV kan få upp anseendet i konsumentledet om vår bransch. En tydlighet och transparens på vad som kan och ska förväntas vid ett verkstadsbesök, säger Johan Christersson, Kedjechef på MECA Sweden AB.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!