Fisker och Bridgestone i partnerskap

Foto: Pressfoto Bridgestone

Ebilstillverkaren Fisker har valt Bridgestone som exklusiv däckpartner för sin elbil Fisker Ocean, som går i produktion 2022.

Fisker har valt Bridgestone som den exklusiva däckpartnern för den efterlängtade helelektriska SUV: n Fisker Ocean. De specialkonstruerade Bridgestone-däcken kommer att levereras i två däckstorlekar: 255/50 R20 och 255/45 R22.

Fisker Ocean kommer att göra sin globala debut på den kommande bilutställningen i Los Angeles 2021, med produktion som startar den 17 november 2022. Fisker Ocean kommer att levereras med specialutvecklade Bridgestone Potenza Sport-däck för fordon som säljs i Europa och utvalda modeller som säljs i Nordamerika. De skräddarsydda Potenza Sport -däcken ska ge en optimal körupplevelse med fokus på åkkomfort och hanteringsstabilitet och är konstruerade för ha ett lågt rullmotstånd, vilket ska bevara Fisker Ocean -batteriets energi genom att säkerställa att mindre kraft krävs för att driva fordonets däck.

Fisker Ocean kommer att lanseras på den amerikanska marknaden till ett rekommenderat startpris på 37 499 dollar (exklusive EV-relaterade subventioner) och under 32 000 euro i Tyskland (inklusive skatter och EV-relaterade subventioner).

– På Bridgestone ser vi elbilar som en enorm möjlighet att bidra till att uppnå koldioxidneutralitet år 2050 och göra mobiliteten mer miljömässigt hållbar. Men det finns fortfarande många hinder att övervinna innan en helt elektrisk framtid kan förverkligas, och såväl Fisker – som Bridgestone – arbetar för att bryta ner dessa hinder. Det är lysande att förena våra gemensamma ambitioner och arbeta tillsammans för att uppnå dem, säger Laurent Dartoux, VD och koncernchef, Bridgestone EMIA.

– Vi är glada över att få arbeta med Bridgestone, en global ledare inom däck och hållbar mobilitet, som delar våra värderingar och designade premiumdäck som passar perfekt för Fisker Ocean. Vi har ambitionen att göra den mest hållbara SUV med klassledande körkänsla, hantering och räckvidd, och Bridgestone kommer att spela en nyckelroll för att uppnå detta mål. Vi ser fram emot att fortsätta att arbeta nära tillsammans, samarbeta kring prestandateknik och teknisk utveckling av däcken, säger Henrik Fisker, ordförande och VD för Fisker.

About Däckavisen 802 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen