Finska tyrelia.com bygger lager i Eskilstuna

Centrallager i Kouvola, Finland. Foto: tyrelia.com hemsida

Däck och fälgimportören tyrelia.com bygger ett logistikcenter på 11 000 kvadratmeter i närheten av golfbanan och Volvos entreprenad- och jordbruksmaskinfabrik i Källsta, Eskilstuna. Eskilstuna stad har beviljat bygglov till tyrelia.com.

– Vi bygger ett logistiklager i tre faser, vilket möjliggör lagring av mer än 300 000 däck och snabba leveranser redan nästa dag till större delen av Sverige och Norge. Investeringen kostar ca. 135 miljoner kronor och kommer att skapa arbetstillfällen för ca. 40 personer, säger Jukka Heiskanen, VD för tyrelia.com.

Eskilstuna lagret kommer investera i den senaste moderna högteknologiska lagertekniken för att packa och sända ut produkterna snabbt och effektivt till våra kunder i Sverige och Norge.

– Hittills har vi levererat däck från Finland till Sverige via vårt centrallager i Kouvola som är ett av Nordens största däcklager på 16 500 kvadratmeter, vilket vi också expanderar i takt med att försäljningen fortsätter att öka. Etableringen av ett logistikcenter i Eskilstuna medför lokal närvaro samt snabba, säkra leveranser till våra återförsäljares däckbutiker och konsumenter. Vi vill investera i god kundservice, tillförlitlighet och snabbhet, fortsätter Jukka Heiskanen.

– Vi vill stödja den ekonomiska aktiviteten i Eskilstuna området och söker nu efter villiga lokala entreprenörer att kontakta oss för jordarbeten, pålning, el, värme, vatten och luftkonditionering. Företaget grundades 1964, så vi garanterar en säker och pålitlig partner, säger Jukka Heiskanen.

About Joakim Held 929 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!