Falken ställer ut på Automässan

Falkens personal bygger monter på Automässan. Bild: Torbjörn Carlsson

Falken kommer att presentera sitt breda sortiment av däck för personbilar, SUV:er, lätta lastbilar och lastbilar på branschmässan Automässan, som äger rum i Göteborg den 18-21 januari 2023.

I Falkens monter finns de däck som är speciellt utvecklade för den nordiska vintern, WINTERPEAK F-ICE 1 och WINTERPEAK F-SNOW 1. Båda däcken har utvecklats för att ge exceptionella prestanda i extrema väderförhållanden i Norden och Baltikum. Det dubbade däcket WINTERPEAK F-ICE 1 ger utmärkt hantering och bromsning i våta, snöiga och isiga förhållanden, samt utmärkt hantering på torrt underlag, säkert grepp med dubbarna och låg ljudnivå.

Det dubbfria WINTERPEAK F-Snow 1-däcket kan också klara av extrema vinterförhållanden och ger grepp på både is och snö, Falken har utvecklat en ny ultramjuk blandningsteknik. Den patenterade 4D-Nano Design-tekniken användes av ingenjörerna för att utveckla en innovativ, kiselrik blandning som uppnår utmärkt hållbarhet och greppnivåer även vid extremt låga temperaturer. De korsande slitbanegårdarna säkerställer att kompakt snö samlas vid slitbanekanterna och sprids. Detta garanterar att användarna känner sig säkra på vägen hela tiden under vintern.

En annan höjdpunkt i Falkens monter är sommardäcket e.ZIEX, det första däcket som utvecklats specifikt för elfordon och som debuterade på TIRE COLOGNE 2022. e.ZIEX är ett av de bästa däcken när det gäller energieffektivitet som någonsin utvecklats och tillverkats av Sumitomo Rubber Group. År 2023 kommer e.ZIEX att lanseras som Falkens första utbytesaffärsdäck för elbilar i Europa.

Bland andra populära sommar- och vinterdäck visar Falken också upp däck från lastbilsdäckssegmentet: de populära RI151- och GI388-däcken, båda för styr- och släpvagnsaxeln, och det högdragande BI856-däcket för drivaxeln. Modellerna WILDPEAK M/T MT01 och A/T AT3WA kommer också att finnas på plats, båda däcken är utformade för terrängbruk och klarar de tuffaste väder- och vägförhållandena tack vare sin sidoväggsdesign.

Förutom att lära sig mer om Falkens däckutbud kan besökarna i montern också tävla mot varandra i en racersimulator. Vinnaren av varje dag kommer att vinna en Radical Racing Experience på Ljungbyhed Motorbana i maj 2023.

Falkens försäljnings- och teknikexperter kommer att vara tillgängliga för att svara på besökarnas frågor i Hall A02, monter 62.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!