facebook stängde ner ABS Wheels tävling

däckbranschen facebook
En av deltagarna heter Sebastian, personuppgifterna är dolda på bilden.

Byt signatur på passet och få gratis hjul

I Sverige får man skriva vad man vill på sin namnteckning. Företaget ABS Wheels skapade därför en tävling som gick ut på att deltagaren byter ut sin namnteckning till företagets namn och får nya hjul kostnadsfritt.

Under tävlingens gång ansökte mer än 600 svenskar, bland dessa valdes 3 deltagare ut som fick gå hela vägen och byta signatur. Anledningen till att ABS Wheels satte denna regel var för att begränsa antalet deltagare.

Tävlingen blev så pass stor att självaste facebook stängde ner den efter 100.000 visningar.

– Passpolisen har informerat sina anställda kring denna tävling, detta fick vi veta idag då en av de tävlande nekades. Den tävlande hade först fått okej av passpolisen i Örebro och allt var frid och fröjd, några timmar senare blir han uppringd och nekas av passpolisen på grund av att de uppmärksammat tävlingen berättar Andie Lahdo, ABS Wheels VD.

I lagen finns inga krav på hur en signatur eller namnteckning ska se ut, utan den kan i princip utformas hur som helst. Det finns inte ens något krav på att man faktiskt skriver sitt namn, utan figurer och liknande godtas också som namnteckning.

I säkerhetshänseende ska man dock inte ha en signatur som är lätt att förfalska (se 14 kap 1 § brottsbalken), varför en längre och lite ”krångligare” signatur kan vara att föredra.

– Det står ingenstans att det är olagligt, vi tycker att det är oerhört tråkigt att passpolisen nekar våra deltagare. Givetvis kommer dom tre personerna som fått godkänt att fullfölja tävlingen få sina hjul, vi har trots allt blivit kända för våra kontroversiella tävlingar avslutar Andie Lahdo.

About Däckavisen 1170 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!