ETRMA utser ny generalsekreterare

Bild: ETRMA

European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association (ETRMA)  förändrar i sin operativa ledning och Dr Adam McCarthy tillträder som generalsekreterare från och med den 1 januari 2023, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

– Efter 17 banbrytande och framgångsrika år i ledningen för vår förening kommer Fazilet Cinaralp att lämna över ledningsansvaret till Adam McCarthy. På styrelsens vägnar vill jag tacka Fazilet för hennes engagemang, hängivenhet och ledning från ETRMA:s start 2006. Hon styrde föreningen sedan starten och har sedan dess byggt upp den till att bli den europeiska däckbranschens röst, säger Franco Annunziato, ordförande för ETRMA:s styrelse.

Under sin tid som generalsekreterare för ETRMA har Cinaralp drivit på föreningens ökade engagemang hos europeiska och globala beslutsfattare. ETRMA:s bidrag till att främja hållbarhet, säkerhet och effektivitet inom den europeiska mobilitetssektorn har bidragit till att uppnå de ambitiösa globala hållbarhetsmålen.

– Jag har haft den stora förmånen att få tjäna däckbranschen i över tre decennier. Under den tiden har jag arbetat nära EU-institutionerna och stadigt skapat det förtroende som krävs mellan institutionella och industriella intressenter för att framgångsrikt möta många utmaningar. Det är nu dags för mig och ETRMA att göra en förändring. Även om jag verkligen älskar och värdesätter detta arbete skulle jag vilja ägna mig mer åt privatlivet och min familj. Jag tvivlar inte på att jag lämnar föreningen i trygga händer och att Adam framgångsrikt kommer att leda ETRMA:s medlemmar och branschen genom de framväxande utmaningarna och möjligheterna, säger Fazilet Cinaralp.

För att säkerställa en smidig övergång kommer Cinaralp att fortsätta som senior rådgivare till styrelsen under det första kvartalet 2023.

Adam McCarthy har över 20 års erfarenhet av offentlig politik och regeringsfrågor och har haft befattningar inom både den privata och offentliga sektorn. Han kommer närmast från Cobalt Institute där han var ordförande.

– Jag är mycket glad över den möjlighet som ETRMA ger mig. Att hjälpa till att bevara ETRMA:s kultur och leda en så framgångsrik förening är en stor ära och ett privilegium. Jag ser fram emot att arbeta med föreningens medlemmar och styrelsen för att främja framsteg och öka synligheten och inflytandet för hela branschen, avslutar Dr McCarthy.

– Med komplexa utmaningar framför oss, särskilt EU:s fokus på hållbar tillväxt och digital omvandling inom ramen för EU:s Green Deal, behöver ETRMA en ledare med erfarenhet av att engagera sig i ekosystemet i Bryssel, som kommer att fortsätta att göra skillnad när det gäller att förespråka våra medlemmars intressen. Jag är mycket glad att Fazilet har gått med på att stanna hos oss som senior rådgivare till styrelsen under första kvartalet 2023. Med detta tillvägagångssätt kan vi säkra progression i kontinuitet till förmån för ETRMA och dess medlemmar, säger Franco Annunziato.

About Däckavisen 1190 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!