En av däckindustrins modernaste däckfabriker snart färdigbyggd

däckfabrik nokian däck

Byggandet av Nokian Tyres produktionsanläggning i Nordamerika går raskt framåt och produktionen i den nya fabriken i Dayton ska starta enligt tidsplan 2020. Fabrikslokalerna är i stort sätt klara och montering av maskiner av senaste teknik pågår för fullt. Nivån av automatiseringen gör anläggningen till en av världens mest moderna däckfabriker.

– Vi är nöjda med framstegen i byggandet och fortsätter arbetet så att fabriken ska bli klar enligt plan. Det är en förmån att få samarbeta med så många olika partners i det här projektet, säger David Korda, Nokian Tyres Facility and Construction Manager.

Investeringen i den cirka 77 000 kvadratmeter stora anläggningen uppgår till cirka 360 miljoner USD. Den kommer att serva Nokian Tyres kunder i USA och Kanada, enligt Nokian Tyres åtagande om säkra och hållbara produkter och produktionsprocesser. Byggandet av Nokian Tyres första produktionsanläggning i Nordamerika sysselsätter cirka 200 byggarbetare och sätter fart på den lokala ekonomin i området.

Dayton-fabriken stödjer Nokian Tyres mål att fördubbla sin försäljning i Nordamerika fram till 2023. Fabriken kommer att producera all-season däck till personbilar och lätta lastbilar som säljs i Nordamerika. Anläggningen ökar även bolagets lagerkapacitet vilket gör det möjligt att möta den ökande efterfrågan i Nordamerika. Utöver att fabriken ska tillverka fyra miljoner däck om året så kommer det även att finnas plats för 600 000 däck i det intilliggande distributionscentret.

I februari 2019 började Nokian Tyres anställa personal till den nya fabriken i Dayton. Cirka 50 personer ska anställas i början av 2019 och upp till 150 i slutet av året. De nyanställda kommer att få en intensiv utbildning inför sina nya jobb, både i den nya fabriken och i Nokian Tyres europeiska produktionsanläggningar.

Fabriken i Dayton kompletterar Nokian Tyres existerande produktion i Finland och Ryssland och möjliggör global tillväxt. Den expanderande produktionsvolymen gör att bolagets globala produktionsanläggningar kan skräddarsy produktionen efter behoven på sina respektive målmarknader vilket ökar produktmixen och möjligheterna att ge ännu bättre service till kunder.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!