DSV förlänger partnerskap med Westlake för Norden

Foto: DSV

DSV Road Holding NV förstärker sitt strategiska partnerskap med ZC-Rubber genom ett exklusivt distributörsavtal för Westlake Tyres i Norden.

DSV Road Holding NV har tecknat ett 5-årigt avtal med ZC Rubber Group Co. för exklusiva distributörsrättigheter gällande försäljning av Westlake-däck i Danmark, Norge, Sverige och Finland.

Under 2016 förvärvade DSV Road Holding NV de exklusiva distributionsrättigheterna för Westlake Tyres och har erbjudit ett brett utbud av lastbils-, buss- och släpvagnsdäck genom några av deras strategiska partners och deras lastbils- och släpverkstäder i Skandinavien. Detta partnerskap har nu förlängts med fem år.

Flemming Steiness, direktör, DSV Road Holding NV kommenterar:
”Att utvidga samarbetet mellan DSV och ZC Rubber Group Co. är ett stort steg framåt för att skapa ett större värde för vår flotta. Under de senaste fem åren har vi sett fantastiska resultat i Westlake- däckens prestanda och har nu utrustat alla våra 9000 trailers med Westlake.
Vi är mycket nöjda att fortsätta detta solida strategiska partnerskap och ser fram emot de kommande fem åren ”.

Ge Guorong, vice VD, ZC Rubber säger: ”ZC Rubber Group Co. ser fram emot det förnyade partnerskapet med DSV Road Holding NV. Som gör det möjligt för oss att växa i Skandinavien via deras olika strategiska kanaler. Vårt mål är att öka försäljningen i Europa och bygga upp en stark närvaro i de nordiska länderna ”.

Förra månaden lanserade Westlake sin nya serie GENERATION II PREMIUM lastbilsdäck WSA2LT, WSA2, WDA2LT, WDA2, WSM2 och WDM2 för den europeiska marknaden.

Profilbild
About Joakim Held 768 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!