DITEC och Brilliant Care Certifierade Bilvårdare

Bilvårdsföretagen DITEC Sverige och Brilliant Care har anslutit sig till Certifierad Verkstad Bilvårdare.

– Kraven på kvalitet, miljö och tydliga villkor i bilvårdsbranschen ökar, säger Lars Benediktsson vd för DITEC Sverige. Därför tar vi själva initiativet att ansluta oss till kvalité och miljöledningssystemet Certifierad Verkstad Bilvårdare, eftersom vi vill att kunder ska känna sig trygga i valet av bilvårdare.

– Vi ser positivt på att dialogen i vår bransch kommer att innebära högre krav och lyfta de seriösa bilvårdsföretagen. Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF), DITEC Sverige och Brilliant Care har tillsammans tagit fram Bilvårdares servicevillkor, som baseras på Verkstadens reparationsvillkor. I Bilvårdares servicevillkor förtydligas vad bilvårdbranschen utlovar vid ett utfört arbete. DITEC Sveriges och Brilliant Care:s gemensamma val att inför Certifierad Verkstad Bilvårdare underlättar kommunikationen mellan bilägare och våra bilvårdsanläggningar, säger Christian Tellander vd för Brilliant Care.

– Att SFVF:s arbete i branschen har gjort avtryck, så att bilvårdsföretagen nu vill ansluta sig till Certifierad Verkstad, är ett kvitto på att vårt arbete ger resultat som gynnar hela branschen, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

– Kommande servicevillkor som SFVF tar fram tillsammans med DITEC Sverige och Brilliant Care kommer göra valet enklare för bilägare att välja en bilvårdare. Idag kan vem som helst öppna en bilvårdsfirma var som helst. Det finns inga tydliga krav och bilvårdaren väljer exempelvis själv om man ska följa ARN:s beslut vid en konflikt med en kund. Kommande servicevillkor förtydligar vad bilägaren kan förvänta sig och skulle en tvist uppstå är det naturligtvis tvingande för bilvårdaren att följa ARN:s beslut, säger Bo Ericsson.

– Vi ser att samarbetet kommer att öka tryggheten för bilägare kring vilka villkor som gäller. Det ligger helt i linje med DITEC Sveriges och Brilliant Care:s fokus på kvalitet, säger Lars Benediktsson och Christian Telander samstämmigt.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!