Det lyckade samarbetet mellan Hankook och DTM har nu officiellt förlängts till 2023 på Norisring

Det lyckade samarbetet mellan Hankook och DTM har nu officiellt förlängts till 2023 på Norisring

Platsen kunde inte ha varit bättre. På Norisring, stadsbanan i Nürnberg som gjort sig känd som Frankens eget Monaco i DTM-racingkalendern, har samarbetet mellan Hankook och DTM offentliggjorts. I närvaro av Albert II, prins av Monaco, Han-Jun Kim, Hankooks vd, och Gerhard Berger, styrelseordförande för paraplyorganisationen ITR, bekräftades i söndags att det lyckade samarbetet skulle fortsätta åtminstone till 2023.

Under 2011 gjorde Hankook debut som officiell partner och exklusiv däckleverantör i vad som förmodligen är världens mest populära internationella sportbilsserie. Sedan dess har tillverkaren gjort fortlöpande förbättringar av DTM-racingdäcket i fyra steg och har gett DTM-förarna den optimala hjälpen de behöver för att nå sin höga potential och för att få extrem säkerhet.

De mycket kraftigare påfrestningarna den här säsongen till följd av den nya generationens turboladdade DTM-bilar med mer än 600 hästkrafter, har inte på något sätt påverkat prestandan hos Hankooks Ventus Race-däck. Faktum är att däcktillverkarens racingdäck inte har förändrats, och har blivit en konstant faktor för de nya, mycket kraftigare bilarna, som har byggts enligt internationella ”Klass 1”-bestämmelser.

Gerhard Berger, styrelseordförande för ITR:
”Att vi förlänger kontraktet i förtid visar att samarbetet med däcktillverkaren Hankook har varit lyckat och att det bygger på tillit. För DTM som teknologi- och marknadsföringsplattform är det viktigt att vi har en global spelare som Hankook på vår sida, en partner som vi kan samarbeta med för att bryta ny mark och fortlöpande göra serien ännu bättre. Jag ser fram emot ytterligare fyra spännande år med Hankook, vår exklusiva däckpartner.”

Han-Jun Kim, vd för Hankook Tire Europe:
”Vi är stolta över att kunna förlänga kontraktet med världens snabbaste sportbilsserie med fyra år redan innan det var dags. Detta är det längsta samarbetet mellan en däcktillverkare och DTM någonsin. På Hankook har vi ända sedan 2011 visat hur hög standard vår teknologi och logistik håller i DTM:s internationella och professionella miljö med hjälp av den exklusiva däcklinjen Ventus Race. Med den här kontraktsförlängningen intensifierar Hankook sin globala närvaro inom motorsport. Vi är glada att kunna fortsätta med vårt innovativa arbete och vårt samarbete med DTM under de kommande åren.”

En annan viktig faktor för det långtgående samarbetet är det goda samarbetet mellan Hankooks ingenjörer och biltillverkarna Aston Martin, Audio och BMW. Det unika samarbetet mellan Hankook och DTM har tidigare skapat spektakulära, medryckande race på banor av alla slag. Att man fortsätter enligt den lyckade modellen garanterar att åskådarna även i framtiden kan uppleva en motorsport av allra hösta standard i vad som förmodligen är den populäraste internationella sportbilsserien.

Även de biltillverkare som är involverade i DTM välkomnade den tidiga förlängningen av kontraktet med den exklusiva däckpartnern Hankook:

Dieter Gass, Head of Motorsport Audi:
”Jag är mycket glad över förlängningen av samarbetet mellan däckpartnern och DTM med ytterligare fyra år. Vi har haft ett mycket professionellt samarbete sedan 2011. Hankook förser oss med racingdäck av hög kvalitet och kontraktsförlängningen gör att vi ser på seriens framtid med tillförsikt.

Jens Marquardt, BMW Motorsport Director:
”Partnerkontinuitet är alltid bra för en racingserie. Därför är det positivt att samarbetet mellan Hankook och DTM går in i en ny fas. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet.”

Dr. Florian Kamelger, Team Principal R-Motorsport/Aston Martin: ”Under de senaste nio åren har Hankooks och DTM:s samarbete blivit något av en förebild som saknar motstycke inom professionell racingsport. Den globala däckpartnern levererar exemplarisk kvalitet och utan den skulle den höga tävlingsnivån under DTM vara otänkbar. Med vår Aston Martin Vantage DTM har vi haft goda erfarenheter med Hankook under jungfrusäsongen och stödet från Hankooks ingenjörer har varit exemplariskt och ovärderligt för en DTM-rookie som oss. Vi ser fram emot det framtida samarbetet och önskar Hankook och DTM ett fortsatt lyckat samarbete.”

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!