Dekksjekkdagen i Norge utvidgas

däckkontroll
Bild: Continental

Torsdagen den 1 september är det dags för den tredje Dekksjekkdagen i Norge, där finns möjligheten att kolla däcken gratis hos ett antal däckhandlare över hela landet. I år kan bilisterna kontrollera sina däck på ännu fler ställen än tidigare.

Det var hösten 2021 som den allra första Dekksjekkdagen i Continentals regi arrangerades och från och med nu kommer en Dekksjekkdag att anordnas varje vår och höst – precis innan det är dags att byta till sommardäck respektive vinterdäck.

Bra däcksäkerhet ökar trafiksäkerheten. Lufttrycket har idag blivit lättare att följa upp på nyare bilar som övervakar detta och larmar föraren vid avvikelser, men det är fortfarande mycket som folk inte tänker på med däcken som bör följas upp. Är mönsterdjupet bra? Finns det skador på däcket eller tecken på ojämnt slitage? Eller är däcken helt enkelt för gamla? Det finns en del saker som bör kontrolleras med jämna mellanrum, men för den som är osäker på hur man själv följer upp däcken har man nu möjlighet att få dem kontrollerade i Norge, helt kostnadsfritt.

– I år har vi utökat antalet platser där du kan kolla dina däck gratis. Förutom Dekkmann och Dekk Partner kan du i höst även kolla dina däck hos våra partners Mobile, Motor Forum, Dekkstra och Møller Bil. Totalt finns det över 250 platser över hela Norge där du nu kan få dina däck kontrollerade, säger Alexander Clementz, Trade Marketing Specialist på Continental Tyres Norge.

På hemsidan www.dekkjekkdag.no finns mer information om var och hur man kan få sina däck kontrollerade.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!