De toppar som bästa generalagenter 2023

Bild: MRF

Bilbranschens årliga generalagentpriser har tilldelats Subaru, Volvo och Isuzu, för insatser inom biltillgång, lönsamhet och garantihantering.

I ett evenemang i Stockholm, har medlemmar av Motorbranschens Riksförbund (MRF) för 28:e året i rad betygsatt sina generalagenter inom bilbranschen. Bedömningarna har skett på en rad områden, som lyhördhet, biltillgång, lönsamhet och garantihantering.

Årets toppgeneralagent 2023 är Subaru, som vann över två andra starka konkurrenter, Kia och Mazda, vilka hamnade på andra respektive tredje plats. På tunga lastbilssidan tog Volvo hem segern, med Scania som en nära följare. Isuzu skapade historik genom att vinna den nya transportbilsklassen, vilket markerar deras framstående arbete inom branschen.

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, lyfter fram betydelsen av dessa utmärkelser och betonar att resultaten från enkäten utgör ett kraftfullt verktyg för generalagenterna i deras samarbete med återförsäljarna. Han påpekar också att en öppen dialog är avgörande för framgång i enkäten.

Detta sentiment återspeglas också av Filip Frennby, försäljningsdirektör hos Subaru. Han menar att en god dialog med återförsäljarna har varit en viktig faktor till företagets framgång och nämner att Subaru alltid erbjuder en kontaktperson som återförsäljare kan diskutera med, utbyta idéer med och få snabba svar ifrån.

Stefan Strand, VD för Volvo lastvagnar, framhåller också vikten av återförsäljarnas åsikter och uttrycker sin uppskattning över att resultaten från enkäten pekar åt rätt håll. Per Håkansson, märkeschef på Isuzu, betonar att återförsäljarna spelar en avgörande roll i märkets framgångar, särskilt med tanke på deras seger i den nya transportbilsklassen.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!