De firar firar 90 år

Bild: J&B Maskinteknik

Företaget J&B Maskinteknik firar 90 år i branschen med ny strategi och en ny grafisk identitet.

J&B Maskinteknik är en rikstäckande servicepartner som erbjuder helhetslösningar för bland annat bilprovningen, auktoriserade märkesverkstäder, övrig verkstad, tunga fordonssidan och däckfackhandeln. Nu firar man 90 år i branschen. Med en ny strategi och organisation samt en ny grafisk identitet och logotyp står bolaget redo för framtiden. Målet är att fortsätta lyfta fordonsindustrin och växa tillsammans med kunderna.

Inspirationen till den nya grafiska profilen går tillbaka till 1933 och grundandet av företaget BIMA som senare kom att bli Preqas och J&B Maskinteknik. De nio färgerna som är del av den grafiska profilen återspeglar olika delar av historien. Till exempel den röda färgen som kommer från den tidigare ägaren OPUS Equipment och den blåa färgen från Volvo PV.

I och med den nya logotypen och grafiska profilen fullgör J&B Maskinteknik också fusionen med Preqas som inleddes 2020.

– Våra 90 år i branschen är ett bevis på vår erfarenhet och kompetens som har gjort oss till en branschledande samarbetspartner. Den nya grafiska profilen och varumärkesplattformen visar stor respekt till historian i bolaget och vår ambition är att fortsätta lyfta fordonsindustrin tillsammans med våra kunder oavsett om fordonen är fossil- eller helt eldrivna. Tillsammans med vår långa erfarenhet, våra engagerade medarbetare och med ett fortsatt stort förtroende från marknaden så kommer ett tydligt varumärke att hjälpas oss att förverkliga vår nya strategi, säger Håkan Ohlin, vd på J&B Maskinteknik.

Genom åren har företaget växt och sedan 2010 finns huvudkontoret tillsammans med ett stort lager i Mölndal, strax söder om Göteborg. I Mölndal finns även en egen serviceverkstad samt två stora showroom med tillhörande utbildningslokaler. Idag är J&B Maskinteknik en rikstäckande servicepartner som erbjuder helhetslösningar för bland annat bilprovningen, auktoriserade märkesverkstäder, övrig verkstad, tunga fordonssidan och däckfackhandeln. J&B Maskinteknik är också partner till Försvarsmakten och hjälper dem med kalibrering, reparation och service. Man har även fått förnyat förtroende av SWEDAC, där man har varit autkoriserad sedan 2005.

I april 2022 tillträdde Håkan Ohlin som vd för J&B Maskinteknik. Målet är att fortsätta växa och fram till 2025 ska omsättningen vara på över 200 miljoner, en ökning från dagens cirka 130 miljoner. Samtidigt annonserar man efter flera nya medarbetare.

– Vi ser positivt på framtiden och målet är att växa tillsammans med våra kunder och engagerade medarbetare och kollegor i koncernen. Det gör vi genom att hjälpa våra kunder bli mer lönsamma genom produkter som genererar intäkter, genom att öka kvaliteten och skapa fler godkända verkstäder och sist men inte minst genom vårt fokus och genuina intresse för ökad effektivitet åt våra kunder. Jag är otroligt stolt över alla våra kunder, mina kollegor i bolaget och hela koncernen, vårt erbjudande och den fina historia vi nu fortsätter förädla tillsammans, säger Håkan Ohlin, vd på J&B Maskinteknik.

J&B Maskintekniks historia och framtid kommer också att återspeglas under Automässan den 18-21 januari där bolaget visar upp sina två sortiment ”Bättre” och ”Bäst” i två montrar, B04:02 och B02:30.

About Däckavisen 1189 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!