Danska lyfttillverkaren STENHØJ lyftar sålt till Italienska NEXION

däckmaskiner
Från vänster: Claudio Spiritelli, VD NEXION, Cinzia Corghi delägare NEXION, Lene Dyøe Madsen äger tillsammans STENHØJ, Søren Dyøe Madsen, VD och delägare STENHØJ

STENHØJ GROUP, som är en av världens ledande leverantörer av produkter och tjänster för eftermarknaden för bilar och den italienska gruppen NEXION-team. De två familjeägda företagen har just ingått avtal där NEXION förvärvar 75 procent av aktierna i STENHØJ GROUP. Resterande 25% ägs fortfarande av Dyøe-familjen.


“STENHØJ tar nu nästa stora steg framåt. Under de senaste åren har vi byggt upp en unik position som en av de ledande leverantörerna och med de starkaste varumärkena för verktyg, och idag är de väldigt starka.

VD för STENHØJ GROUP, Søren Dyøe Madsen ser en perfekt match mellan NEXION och STENHØJ:

För att delta i framtidens vinnande lag är det absolut nödvändigt att ingå starka partnerskap. Jag har därför ser fram emot denna dag med avtalet med NEXION som cementerar den starkaste konstellationen av leverantörer i Europa – kanske till och med över hela världen – med stora fördelar för alla våra kunder över hela värdekedjan. De två företagens produkter och geografiska närvaro kompletterar varandra perfekt.

NEXION är världsledande inom utveckling och produktion av högkvalitativa däckmonteringsmaskiner, balanseringsmaskiner och hjulinställningsutrustning. STENHØJ fungerar på samma sätt som NEXION inom hela värdekedjan – från produktutveckling, produktion – men även inom distribution och service med ett sortiment av produkter så som lyftar, bromstestare, ljustestare och avgasstestare, i högsta kvalitet.

De två sammanslagna företagen kommer att dra nytta av det geografiska närvaro och distributionsnät som de innehar.

NEXION är starkt representerad i Sydeuropa, Syd- och Nordamerika samt på marknaden i Kina, Afrika och Australien, där STENHØJ är stark i Nordeuropa och Australien. På så sätt får företagen ett mycket större återförsäljarnätverk än tidigare, precis som produkter och varumärken kompletterar varandra.

STENHØJ är nu ännu mer motiverad att fortsätta resan och genomföra de strategier som har lett till vår nuvarande framgång, säger Søren Dyøe Madsen.

Han säger också att produktionen i Barrit fortsätter oförändrad – och det är klart att konstellationen ökar produktionen och marknadsföringen av STENHØJs produkter.

VD för NEXION, Claudio Spiritelli säger: “Vi skapar ett starkt partnerskap! NEXION och STENHØJ har gemensamt att de båda har en lång historia av framgång och engagemang. Båda är närvarande på automotive eftermarknaden med ett produktprogram med många synergier.

Som ett exempel på detta kommer vi att leverera de traditionella bromstestare och ljusprovare från STENHØJs program med utmärkt testutrustning med vårt helt nya tekniska verktyg ADAS, en produkt som de flesta professionella verkstäderna kommer att kräva “.

Det är med stolthet att vi kan presentera detta avtal och vi är mycket nöjda med att vi lyckats ingå ett så starkt partnerskap. Vi är övertygade om att båda företagen kommer att dra stor nytta av de synergier som naturligtvis kommer att uppstå. “

De två företagen NEXION och STENHØJ har tillsammans en omsättning på drygt 300 miljoner kronor. EURO, med mer än 2000 anställda och en betydande ställning på marknaden.

Søren Dyøe Madsen fortsätter som VD för STENHØJ och får parallellt uppdrag i NEXION.

Om STENHØJ:

STENHØJ grundades 1917 och har huvudkontor i Barrit, Danmark. STENHØJ består idag av ett antal ledande internationella företag som verkar inom hela värdekedjan och har ett stort antal starka varumärken – bland annat AUTOPSTENHOJ, Sherpa, Molnar, STENHØJ, GEMCO och Tecalemit.

Om NEXION S.p.A.:

NEXION är ett familjeägt företag med huvudkontor i Corregio i regionen Reggio Emillia i Italien. NEXION-gruppen är världsledande inom bilindustrin med över 65 års historia och har en portfölj med starka varumärken som består av Corghi, Hpa-Faip, Mondolfo Ferro, Orlandini, Sice, TECHNOMOTOR, Teco och Bright.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!