Däckson i Karlskoga först ut med Wheelscan

Foto: Wheelscan

Däckson i Karlskoga AB är först ut med att driftsätta Wheelscan. Däckson investerar i de första serieproducerade Wheelscan och kommer under kommande säsonger att mäta däckmönsterdjup med stereokamerateknik.

Wheelscanning Sweden AB startade 2020 och hade under hösten 2020 ett antal Beta-enheter installerade. Efter en framgångsrik utvärdering lanseras nu produkten på marknaden. Mönsterdjupet mäts med hjälp utav beprövad stereokamerateknik från SAAB.

– Det känns roligt och stimulerande att vara i framkant när det kommer ny teknologi. Speciellt med tanke på att det sker i samarbete med Saab, en av våra större kunder. Wheelscan ökar kundnyttan, effektiviserar vår verksamhet och generar nya försäljningsmöjligheter. Vi kan också lättare kommunicera med våra kunder på ett tydligt och professionellt sätt. Dessutom minimeras lyft och arbetsbelastning. Detta tillsammans med Svenska Lagers hjultvätt och förvaringskoncept, Johan Övelius, delägare i Däckson, Karlskoga.

– Vi är väldigt glada över förtroendet och ser fram emot en gemensam resa framåt, säger Carl Holmander på Wheelscanning.

Carl Holmander började sin tjänst på Wheelscanning Sweden AB första oktober som Commercial Director. Carl kommer senast från en tjänst på Compilator som Key Account Manager.

Profilbild
About Joakim Held 895 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!