Däckhotellägare åtalas för förskingring

Bild: Pixabay

Ägaren av ett däckhotell i Bromma åtalas för 43 fall av grov förskingring efter att ha sålt förvarade däck och fälgar till ett värde av en halv miljon kronor.

En ägare av ett däckhotell i Bromma står inför rätta anklagad för grov förskingring av kunders vinterdäck och fälgar. I totalt 43 fall ska ägaren ha sålt däck som lämnats in för vinterförvaring, med ett totalt värde på över en halv miljon kronor.

Under hösten 2020 lät 43 kunder sina däck förvaras hos däckhotellet för vintersäsongen. När de återvände för att hämta sina däck inför sommaren 2021, hittade de till sin förskräckelse ett tomt däckhotell. Ägaren gick inte att nå och däcken fanns inte längre kvar på plats.

– Händelsen är ovanlig med tanke på det stora antalet drabbade. Vi satte in en betydande utredningsresurs och kunde tack vare en välorganiserad struktur och hjälpsamma målsägare driva fallet framåt, säger Timmy Malmgren, chef för bedrägerisektionen hos polisen i region Stockholm.

Utredningen avslöjade att däcken och fälgarna, som sammanlagt hade ett värde av över 520 000 kr, hade sålts genom onlineannonser. Konkursförvaltaren lyckades återlämna vissa av däck och fälgar till deras rättmätiga ägare, men många hade redan sålts.

Åtalet omfattar nu 43 fall av grov förskingring. Den anklagade ägaren till däckhotellet förnekar allt ansvar. Huvudförhandlingar i ärendet kommer att äga rum i Stockholms tingsrätt den 14 och 15 november. Denna rättegång kommer att bli en viktig påminnelse om vikten av konsumenträttigheter och affärsintegritet.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!