Continentals roadshow anländer till Sverige med innovativa lastbilsdäck

Continental lastbilsdäck
Bild: Continental

Continental roadshow kommer till Sverige! Upplev innovativa däcklösningar på Trailer Trucking Festival i Mantorp.

Den globala däcktillverkaren Continental har lanserat sin europeiska roadshow, där de under två år planerar att besöka 35 olika länder. Syftet är att visa transportindustrin hur den kan förbättra sin lönsamhet samtidigt som den minskar sin klimatpåverkan. Den svenska delen av turnén äger rum vid Trailer Trucking Festival i Mantorp, 25-26 augusti.

Varje dag rullar 6,4 miljoner lastbilar på Europas vägar. I en värld med allt hårdare konkurrens, strängare utsläppskrav och höga bränslepriser står transportbranschen inför en rad utmaningar. Continentals roadshow fokuserar på att visa vilken roll lastbilsdäcken spelar i denna ekvation.

– Däckrelaterade operationella kostnader utgör över hälften av de totala kostnaderna för en lastbilsflotta. Genom optimala däckval, korrekt däcktryck, datadrivna beslut och regummering kan både kostnader och utsläpp minskas betydligt, förklarar Sara Paulin, marknadschef på Continental Däck Sverige AB.

Continental kommer under roadshowen att använda sig av en eldriven lastbil, en Volvo/Designwerk High Cab Semi 6x2T, som ett showroom för deras innovativa lastbilsdäck och lösningar för att minska både kostnader och klimatavtryck.

– Vi har en komplett portfölj av produkter och tjänster som hjälper våra användare att driva lönsammare verksamheter. Hela syftet med vårt koncept LODC (Lowest Overall Driving Costs) är att hjälpa våra kunder att bli mer lönsamma, säger Paulin.

Besökare får även möjlighet att bekanta sig med den femte generationen av Continentals däckserie Hybrid, som varar 20 procent längre än tidigare versioner och nyligen vann den prestigefyllda Red Dot Award 2023 för sin produktdesign. Dessutom presenteras det nyligen lanserade däcket Conti VanContact Ultra, utformat särskilt för korta transporter, med lågt rullmotstånd och utmärkt slitstyrka.

Efter ett kundevent i Viared den 23 augusti, kommer Continentals roadshow till Trailer Trucking Festival i Mantorp.

– Trailer Trucking Festival är vanligtvis ett evenemang med fantastisk stämning, och vi ser verkligen fram emot att träffa våra användare där för att visa upp våra smarta lösningar och våra senaste produktnyheter, avslutar Paulin.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!