Continentals app hjälper yrkesförare till rätt däcktryck

Bild Continental TireTech

Ny gratisapp hittar Continentals nya mobilapp TireTech underlättar för buss- och lastbilsförare att hitta rätt däcktryck – helt kostnadsfritt.

För yrkesförare inom transportsektorn är korrekt däcktryck av yttersta vikt. Felaktigt däcktryck påverkar både säkerheten och däckets prestanda samt ökar bränsleförbrukning, kostnader och utsläpp. Men att hitta rätt däcktryck kan vara en utmaning, särskilt med varierande lastmängder och fördelning i yrkestrafiken.

Continental lanserar nu en lösning som underlättar för förare att fastställa rätt däcktryck – appen TireTech. Tidigare tillgänglig för lantbruksdäck, finns nu appen med full funktionalitet även för lastbils- och bussförare.

TireTech-appens mest eftertraktade funktion är den inbyggda tryck- och belastningskalkylatorn. Med hjälp av fordonets axelbelastning och däckstorlek kan appen informera användaren om exakt vilket däcktryck varje däck bör ha.

Per Linder, produktchef på Continental Däck Sverige, betonar vikten av korrekt däcktryck och hur appen underlättar processen. Användare kan öka lönsamheten samtidigt som de minskar utsläppen.

TireTech-appen är gratis och kompatibel med både iOS och Android. Appen innehåller även en uppdaterad databas med relevant information och bilder för alla Continentals däck. Användare kan även enkelt kontakta Continentals tekniska serviceteam via den inbyggda servicefunktionen.

Per Linder menar att lanseringen av TireTech är nästa steg i deras resa att digitalisera och förenkla däckunderhåll samt driva däckbranschen framåt. Framtida uppdateringar av TireTech med ytterligare funktioner är att förvänta.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!