Continental tar fem förstaplatser i årets vinterdäckstester

Continental odubbat vinterdäck

Däcktillverkaren Continental Däck Sverige AB, sopar banan med konkurrenterna och tar hem hela fem förstaplatser i årets vinterdäcktester. I topp syns VikingContact 7, som utnämns till bästa dubbfria däck i Aftonbladet, Vi Bilägare och Teknikens Värld. Även dubbdäcket IceContact 2 får fina testresultat och utses till testvinnare av både Teknikens Värld och Vi Bilägare.

– Continental har länge haft stort fokus på innovation och arbetar kontinuerligt med att ta fram säkra och testvinnande däck som är optimalt anpassade för nordiska förhållanden. Resultaten i årets däcktester ser vi som ett kvitto på att vi verkligen lyckas leverera på dessa områden, säger Per Linder, produktspecialist.

VikingContact™ 7, utses i samtliga tester till vinnare i kategorin dubbfria däck. Vi Bilägare konstaterar i sitt test att Continental med VikingContact™ 7 lyckats med konststycket att utveckla ett däck som funkar lika bra på kall och våt asfalt som på snö och is. Däcket presterar också bäst i Aftonbladets och Teknikens Världs tester, i vilka man kniper förstaplatsen med god marginal.

– För årets nyhet VikingContact™ 7 har utvecklingsfokus varit att skapa ett däck som har lika goda egenskaper på snö och is, som på våta vintervägar. Därför är det extra kul att se hur däcket prisas för sin mångsidighet på varierande svenskt vinterväglag, säger Per Linder.

Marknadens bästa dubbade däck enligt Teknikens Värld

Både Teknikens Värld och Vi Bilägare utser Continentals IceContact™ 2 till bästa dubbdäck i sina tester. Det är andra året i rad som Teknikens Värld utser IceContact™ 2 till det bästa dubbade vinterdäcket. Vi Bilägare poängterar särskilt att IceContact™ 2 presterar mycket bra på både våt och torr asfalt i tillägg till att det erbjuder säkert grepp på snö och is.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!