Continental sponsrar cykelracet La Vuelta

Cykelrace
Óscar Pereiro, vinnare av Tour de France 2006, är varumärkesambassadör i Continental Spain

Med början detta år, kommer Continental att sponsra ett av världens mest prestigefulla cykelrace, Vuelta a España. The Vuelta som det normalt kallas för genomförs traditionellt från sent i augusti till mitten av september i. Med sina bergsetapper och mycket branta sektioner, räknas detta spanska cykelrace till ett av de tuffaste i världen.

Cykelracet är mycket populärt i europa och i resten av världen. Och som en väletablerad tillverkare av racingdäck, till största delen handtillverkade, levererar Continental däck till ett antal team i Tour de France och andra internationella tävlingar.

Beslutet att sponsra ett av världens mest prestigefyllda cykelrace – Vuelta – är taget för att öka synligheten av produkternas prestanda och att kännedomen om varumärket ska bli ännu högre. Redan i slutet av december hade Continental informerat om sin sponsring av Tour de France och däcktillverkaren ser detta engagemang för Vuelta som ett logiskt nästa steg. Varje år följer hundratusentals intresserade cyklisterna längs vägen. TV, radio och tryckt medias täckning av Vuelta sträcker sig över hela världen.
Vid utveckling och produktion av däck för bilar och tvåhjulingar är Continental engagerad i den ständiga strävan efter ökad trafiksäkerhet. Detta inkluderar ett engagemang för Vision Zero – ett initiativ som syftar till att helt och hållet eliminera dödsolyckor, personskador och olyckor på vägen.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!