Continental Roadshow kommer till Norge

Continental lastbilsdäck
Bild: Continental

I maj 2023 inleder däcktillverkaren Continental sin Europaturné, där de ska visa upp sin omfattande portfölj av däck och tjänster för transportindustrin. Mellan den 16:e och 18:e augusti kommer Continentals toppmoderna lastbil att vara i Norge.

Varje dag ser Europas lastbilsflottor till att vi förses med mat, råvaror och byggprodukter. Transport- och logistikföretag som driver runt 6,4 miljoner lastbilar över hela Europa gör det på en alltmer utmanande marknad med ökande kostnadstryck, stränga utsläppsregler och brist på kvalificerad personal.

Continental hjälper åkerichefer och lastbilsägare att övervinna dessa hinder med sin breda portfölj av däck och tjänster. Och från maj 2023 kommer teknikföretaget att visa kunder över hela Europa vad de har att erbjuda – i en roadshow, som också kommer att besöka Norge i augusti.

– Vi kallar det ‘Your business, our solution, säger Milan Keckes, marknadschef på Continental Norge.

Continental Roadshow kommer att besöka Dekkmann Furuset den 16:e augusti, fortsätter till Dekkmann Arendal under Arendalsuka den 17:e augusti och slutligen till Dekkmann Haugesund i samband med Truckers Night den 18:e augusti.

– Roadshowen handlar om vår omfattande strategi för däckhantering, som är baserad på principen om lägsta totala driftkostnad (LODC). Driftskostnaderna för ett åkeri som påverkas av däcken utgör över 50 procent av de totala kostnaderna. Ett optimalt val av däck, datadriven servicehantering och regummering av däck kan avsevärt minska dessa kostnader, säger Milan.

Den elektriska lastbilen som kommer till Norge har med sig Continentals senaste produkter och lösningar för hållbarhet, effektiv däckhantering och digitalisering. Lastbilschauffören Ronny Nittmann från Hannover kommer att köra showbilen genom Europa och blogga om sina upplevelser under resan.

Experter kommer också att vara på plats för att dela sin kunskap om lastbils-, buss- och skåpbilsdäck, flottstyrning och färdskrivare, samtidigt som de diskuterar framtidsutsikterna för eldrivna fordon inom nyttofordon. Det schweiziska företaget Designwerk, Continentals innovationspartner och expert på elektriska nyttofordon, kommer också att delta. Det är deras elektriska lastbilsmodell – High Cab Semi 6x2T – som kommer till Norge.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!