Continental revolutionerar instrumentpanelen

Foto: Continental

På CES International Technology Fair i Las Vegas Continental upp den framtidens instrumentpanel med 3D-teknik – utan behov av 3D-glasögon – och med pekskärm.

Natural 3D display,  kallar Continental sin instrumentpanel med 3D-teknik. Continental har tagit fram en ny 3D-skärm med innovativ Lightfield-teknik från Silicon Valley-företaget Leia. Denna lösning erbjuder en riktig 3D-upplevelse utan behov av 3D-glasögon och sparar därför plats, ansträngning och kostnader, samtidigt som användarupplevelsen förbättras avsevärt förbättras.

Continental har nu visat en sådan pekskärm som är placerad i mittkonsolen. Tredimensionell belysning och komplexa ljuseffekter förmedlar snabbt och säkert information till alla i bilent. Displayen visas i 4K-upplösning

– 3D-tekniken har blivit mycket populär, och av goda skäl. Förutom den förbättrade visuella upplevelsen finns det många fördelar med en tredimensionell presentation av information. Det ger överlägsen användbarhet eftersom uppfattningen av information går snabbare. Dessutom är samspelet mellan fordonet och passagerarna mer bekvämt och intuitivt och närmar sig den verkliga världen. Även om vi huvudsakligen arbetar med däck på Continental i Norge, övervakar vi noga vad moderbolaget gör gällande den tekniska utvecklingen, och det är väldigt spännande, säger produktchef på Continental Tyres Norge, Knut Knudsen

Precis som under den stora bilutställningen i Frankfurt i höst, var Continentals slogan “Mobility is the heartbeat of life” på CES-mässan i Las Vegas. Förutom den nya 3D-instrumentbrädan, visade Continental flera tekniska innovationer.

Bland annat “transparent motorhuv”. En funktion som med hjälp av Continental’s Surround View-system gör det möjligt för föraren att se området under huven som terräng och hinder som annars inte skulle ha varit synliga. Systemet består av fyra satellitkameror och en elektronisk styrenhet. En intelligent bildbehandlingsalgoritm rekonstruerar bilden under fordonet och placerar denna bild exakt i den surroundvy som visas för föraren.

Andra nyheter var ett ljudsystem utan högtalare som fyller bilen med tredimensionellt ljud, vidareutveckling av systemet med hur man bland annat kan använda en smartphone istället för bilnyckel och ett särskilt ‘Automotive Security Operations Center, där biltillverkare kan övervaka IT-säkerheten i sina fordon.

Continental är också en viktig partner till den nya Vision-S-konceptbilen som Sony visade på mässan.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!