Kia originalutrustar nya elbilen EV6 med däck från Continental

Continental PremiumContact 6. Bild: Continental

För sin nya elbil, EV6, väljer Kia originalutrustade däck från Continental i form av PremiumContact 6. Däcket är särskilt utformat för att uppfylla kraven från Kia.

PremiumContact 6 är speciellt utvecklat för säker och komfortabel körning. Däcken medför också lågt rullmotstånd vilket bidrar till att uppnå ännu längre räckvidd för Kia EV6. Den speciella gummiblandningen i däckens slitbana är särskilt optimerad för att prestera vid inbromsning på vått underlag och däckets konstruktion säkerställer maximal stabilitet vid kurvtagning och överföring av sidokrafter. De asymmetriska mönsterspåren på PremiumContact 6 bidrar till följsamma köregenskaper och utmärkt styrprecision på både torra och våta vägar. Däcket har erhållit högsta betyg för våtgrepp (klass A) enligt EU:s däckmärkning.

Nya EV6 rullar ut från fabrik på däck utrustade med ContiSilent

Däcket som Kia har valt som originalutrustning på EV6 (se däcken nedan) är utrustat med ContiSilent – en teknik som minskar vägbullret med upp till 9 dB och ger en både tystare och mer behaglig körupplevelse i kupén. Själva tekniken består av ett tunt lager av polyuretanskum inuti däcket som kortfattat förklarat absorberar de vibrationer som orsakas av däcket när det rullar – och därmed hindrar vibrationerna från att ta sig in i kupén. ContiSilent är kompatibel med alla fälgar på marknaden och kompromissar varken med prestanda, livslängd, hållbarhet eller toppfart.

Vinterdäck tillgängliga till nya EV6

Inför vintersäsongen kan ägare av Kia EV6 montera Continentals WinterContact TS 850 P på sina bilar. Tack vare däckets mönsterdesign och sajpningar kan EV6-förare dra nytta av tex. kortare bromssträckor på snö samt förbättrad dragkraft. Dessutom finns det nordiska vinterdäck i form av det nordiska friktionsdäcket VikingContact 7 samt dubbdäcket IceContact 3.

Följande produkter och dimensioner har godkänts för Kia EV6 och finns hos återförsäljare i flera länder:

PremiumContact 6, 255/45 R20 105H XL ContiSilent

WinterContact TS 850 P, 255/45R20 105V

About Däckavisen 1006 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!