Continental ger extra erkännande till alla anställda

continental däck
Continentals huvudkontor, Hanover

Continental belönar det exceptionella engagemanget hos sina anställda runt om i världen under det nya året med ett extra ekonomiskt erkännande. Continental är ett av få företag som delar ut sådan bonus till alla berättigade anställda över hela världen. Anställda i Tyskland får 436 euro och i andra länder 218 euro.

Enligt anställningsavtalen skulle den negativa nettoresultatet för 2019 inte ha gett någon bonus att dela på.

-Vi är uppenbarligen inte nöjda med resultatet för 2019. För alla på Continental gäller, om det inte blir någon vinst, blir det inga bonusar. Samtidigt: Förra året svarade det globala Continentalteamet på de många stora utmaningarna med enastående engagemang och ömsesidig respekt, i en anda av ”För varandra”. Våra anställdas hårda arbete förtjänade bättre affärsresultat än vi hade under 2019. Tillsammans med representanter för de anställda har vi således beslutat att hedra det imponerande och exceptionellt höga engagemanget för alla anställda över hela världen i form av ett extra ekonomiskt erkännande, säger Dr. Ariane Reinhart, Continentals styrelseledamot för HR.

-Jag är nöjd med de avtal som har förhandlats: Den extraordinära bonusen för de anställda är ett gott tecken i svåra tider. Efter allt hårt arbete förra året, bör kollegorna inte lämnas tomhänta, säger Ordföranden för Continentals företagsråd, Hasan Allak.

Vid beräkningen av den extraordinära bonusen beaktas såväl de rättsliga som avtalsreglerna i de enskilda länderna, utöver den ekonomiska utvecklingen. På grundval av detta – som vanligt under tidigare år – delas bonus i två kategorier, för vilka de fördelade beloppen uppgår till antingen € 436 eller € 218 per anställd. För att vara berättigad till bonusen måste de anställda ha arbetat för företaget under hela 2019 och inte ha sagt upp sin anställning per 31 mars 2020. Bonusen för 2018 var cirka 750 € per anställd i Tyskland.

About Däckavisen 905 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen