Continental fyller 150 år

Dr Ariane Reinhart, styrelseledamot för HR och hållbarhet. Foto: Continental

Continental fyllde 150 år den 8 oktober, vilket gör dem till ett av de äldsta företagen i Tyskland. Sedan det grundades 1871 har Continental utvecklats till ett av världens ledande teknikföretag.

– I 150 år har vi spelat en avgörande roll för att forma och främja rörlighet över hela världen. Hela vår historia har präglats av många utmaningar men även med mycket framgång och hållbar tillväxt. Detta har gett oss erfarenhet och hållit oss fräscha och smidiga i vårt tänkande. Vi är stolta över vår 150-åriga historia och kan se framåt med optimism och förtroende eftersom vi har visat att vi kan förändras. Det är drivkraften bakom vår framgång, säger Nikolai Setzer, VD för Continental.

Jubileumspublikationen “150 Years of Continental”, som finns tillgänglig i bokhandeln från 8 oktober 2021, illustrerar också den avgörande roll som kulturell öppenhet har spelat i företagets strategiska utveckling under årtiondena. Författarna, historikern prof. Paul Erker och Continentalarkivaren Dr. Nils Fehlhaber, beskriver hur många internationella och traditionella företag framgångsrikt integrerades.

Under sina tidiga dagar producerade Continental delar av mjukt gummi, till exempel hästskor för hästar. Från början har det strategiska fokuset alltid legat på mångfald och innovation. Strax efter grundandet tillverkade företaget mer än 60 000 artiklar – från det första hovskyddet och hårda gummidelar för olika applikationer till gummerade tyger för flygplan, luftskepp och luftballonger. Tidigt introducerade Continental många innovationer på marknaden, till exempel pneumatiska däck för cyklar 1892 och däck för bilar 1904. Som ett resultat har Continental blivit känt över hela världen under det senaste århundradet. “Idag är vi en av världens viktigaste leverantörer för rörlighet”, säger Setzer.

Continental investerar kraftigt i ny teknik, anställer cirka 17 000 mjukvaru- och IT -specialister över hela världen och driver sin egen programvaruakademi.

Med sin anpassade strategi fokuserar Continental konsekvent och ännu mer intensivt på befintliga tillväxtområden och framtida teknik för att expandera snabbare än marknaden.

– Idag är Continental en av världens viktigaste pionjärer inom moderna och hållbara mobilitetskoncept inom storskalig produktion. Vår framtida strategi är inriktad på att befästa och utöka denna position. För detta ändamål kommer vi att fokusera på säker, uppkopplad och bekväm rörlighet. Denna framtid beror på viss teknik, och det är inte många som har så mycket erfarenhet inom detta område som vi. Vår framgång tidigare är grunden för vår framgång i framtiden. Den främsta drivkraften bakom detta är passion, säger Setzer.

På grund av coronaviruspandemin kommer det inte att anordnas något traditionellt jubileumsfirande. Continental planerar istället ett evenemang sommaren 2022, när pandemisituationen förhoppningsvis  tillåter det. Continental kommer att ge ytterligare information närmare evenemanget.

About Däckavisen 824 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen