Continental förvärvar NorrVulk

Norrvulk gällivare
Bild: Continental AG

Continental har ingått ett avtal med NorrVulk AB, med säte i Gällivare, om köp av NorrVulks verksamhet med transportband, tillhörande tjänster och kringutrustning. Med förvärvet utökar nu Continental sitt utbud och stärker verksamheten gentemot industrikunder i regionen.

– Med NorrVulk har vi lyckats förvärva en av norra Sveriges ledande leverantörer av transportband och tillhörande tjänster för gruvindustrin. Förvärvet understryker vårt mål om att ytterligare utöka serviceverksamheten direkt med våra kunder och anpassa vårt fokus därefter, förklarar Song Qi, ansvarig för Continentals globala handel med lösningar för transportbandssystem.

NorrVulk AB har idag 16 anställda på plats i Gällivare. Bolaget har en stark närvaro i norra Sverige där också gruvtraditionen är starkt förankrad. Verksamheten sträcker sig över försäljning av enskilda transportband samt kringutrustning, installationer, underhåll och andra tillhörande tjänster.

Continental Conveying Solutions är en av världens ledande aktörer inom transport- och Off Highway-lösningar med över 5 800 anställda vid 54 anläggningar i 16 länder. Kunder återfinns i bland annat fordonsindustri, jordbruk och gruvdrift. Utöver den omfattande produktportföljen har Conveying Solutions som mål att på ett så miljövänligt sätt som möjligt ta fram och tillgodose effektiva transportörlösningar – från design till produktion och installation samt förebyggande underhåll och reparationer.

Innan köpet slutförs ska det godkännas av ansvariga konkurrensmyndigheter. Priset för affären har parterna kommit överens om att inte tillkännage.

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!