Continental förlänger med Tour de France

continental cykeldäck tour de france köpenhamn
Bild: Continental

Fredagen den 1 juli går startskottet till världens största cykeltävling. 1176 proffscyklister från totalt 22 team ställer sig då på startlinjen i Köpenhamn för den 109:e upplagan av Tour de France. Det framgångsrika partnerskapet mellan Continental och Tour de France förlängdes nyligen fram till 2027 och som en av tävlingens fem huvudpartners är starten av touren ett extra speciellt tillfälle.

– Vi är oerhört stolta över detta partnerskap och mycket glada över att fortsätta samarbeta nära Touren de närmaste fem åren, säger Enno Straten, Head of Strategy, Analytics and Marketing på Continental Däck EMEA.

Touren besöker fyra olika länder

Årets Tour de France kommer att spridas över fyra länder – mer än i någon annan upplaga i tävlingen sedan 2017. Öppningsetappen äger rum i Danmarks huvudstad, det mest nordliga landet någonsin att stå värd för starten av Touren. Efter de tre etapperna mellan Nordsjön och Östersjön fortsätter Touren till Frankrike där den kommer att passera genom åtta regioner och 29 departement. Avstickare till Belgien och Schweiz ingår också i rutten innan cyklisterna återvänder till Frankrike för den stora finalen på Avenue des Champs Élysées. Cyklisterna tar sig totalt igenom 21 etapper: sex platta, sju backiga, sex bergsetapper med avslutning på fem bergstoppar, samt två tempolopp.

Resvägen är en krävande utmaning, inte bara för cyklisterna, utan för hela Tour-flottan, inklusive de officiella Tour-bilarna. Dessa kommer även i år att utrustas med däck från Continental, PremiumContact 6 och EcoContact 6 Q.

– Vi är glada över att kunna ta vår ContiRe.Tex-teknik till Touren för första gången med EcoContact 6 Q och PremiumContact 6. Detta är de första serietillverkade däcken som tillverkats med återvunnet polyestergarn från använda PET-flaskor, säger Enno Straten.

För mer information om Tour de France 2022, rutten, teamen och intervjuer – se här.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!