Conti lanserar ny däcklinje för intercity-bussar

Vänster: Conti CoachRegio HA3 Höger: Conti CoachRegio HD3

Continental lanserar ny däcklinje, Conti CoachRegio för intercity bussar

Continental har lanserat en ny däcklinje för intercitybussar, med namnet Conti CoachRegio. Den nya däcklinjen erbjuder pålitliga och säkra transporter mellan städer och byar under förhållanden med varierande hastighet, utmärkt hantering och lång livslängd på kuperade och slingrande regionala vägar. Conti CoachRegio-linjen innehåller ett däck som fungerar på alla axlar och ett dedikerat drivaxeldäck. Den nya designen tillgodoser behoven hos fleetkunder som arbetar med korta resor och allmän trafik i allmänhet, turistbussar, turnébussar, skolbussar eller linjebussar. Det nya däcket Conti CoachRegio HA3 finns i dimension 295/80 R 22,5 för alla axlar och som Conti CoachRegio HD3 för drivaxeln.

På grund av sin “Three-Peak Mountain Snowflake” -markering (3PMSF) går Conti CoachRegio smidigt under alla väderförhållanden under alla årstider, medan dess hållbara och robusta hölje ger en lastkapacitet på LI 154/149, för närvarande det högsta tillgängliga för drivaxeldäck i buss- och intercity-segmentet. Beträffande EU-märkningsvärden är båda däcken klassade “C” för bränsleeffektivitet och “B” för våtgrepp, med en bullernivå på 71 dB för HA3 och 73 dB för HD3 (båda med ett ljudnivåsträck).

-Med denna nya däcklinje har vi övervunnit den tekniska utmaningen att utveckla ett däck med en balanserad blandning för att öka säkerheten och körsträckan som också har lågt rullmotstånd för regionala bussapplikationer. Med Conti CoachRegio introducerar vi effektiva däck som sparar bränsle, håller längre och erbjuder bättre hantering och komfort utan att kompromissa med det viktigaste kravet – säkerhet, säger Lutz Stäbner, chef för produktledning för kontinentala lastbils- och bussdäck i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Den balanserade gummiblandningen för dragkraft och körsträcka ger en innovativ kombination av gummipolymer och förstärkande fyllmedelsmaterial. Ett speciellt, funktionaliserat gummi och en ny typ av kimrök garanterar lång livslängd med utmärkt rullmotstånd samtidigt som de erbjuder överlägsen våthantering och bra grepp på torr väg.

När det gäller mönsterdesign har Conti CoachRegio HA3 fulldjups sajpningsteknologi för god våt- och vinterprestanda, med raka spår i de yttre skulderribborna för strukturell stabilitet samt sicksack mönsterspår i mitten för optimal prestanda och motståndskraft mot stenar. Dessa egenskaper resulterar i bättre kurvstabilitet och låg ljudnivå, vilket garanterar hög komfort för passagerarna. Conti CoachRegio HD3 har också en ny skulderkonstruktion somökar robustheten och minimerar skador från trottoarkantsskador, medan de djupa 3D-sajpningarna i fulldjup förbättrar vattenbortstötning och garanterar därmed förbättrad våtprestanda, dragkraft och säkerhet.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!