Compilator förvärvar engelska Inforoute

De förra ägarna Len Miller och Peter Morys samt Compilators VD Anders Paulcén.

Compilator storsatsar på mjukvara för fordonsflottor och har förvärvat Inforoute, med bas i England. Inforoute har framgångsrikt erbjudit Inspector Link – en mjukvara för inspektion av däck på fältet samt TTM Vision – en portal för beslutsunderlag och analys.

Förvärvet av Inforoute Ltd. är nästa steg i Compilators internationella expansion. ”Vi har arbetat med fleetsystem som en viktig del av vårt erbjudande i många år. Genom förvärvet av Inforoute får vi en bättre insikt i fleet-marknaden och kan stärka vår närvaro i Norra Europa. Vi kommer nu integrera mjukvaran och fortsätta utveckla funktionaliteten”, säger Anders Paulcén, vd för Compilator.

År 2003 började Inforoute utveckla mobil mjukvara för fordonsinspektioner inom fleetindustrin och däckhandeln och idag utför företaget ca 1000 inspektioner per dag. På den engelska marknaden kräver lagstiftningen att man löpande måste rapportera däckets kondition – något som kan komma att bli ett krav på den nordiska marknaden. Fordonsflottorna söker hela tiden vägar för att minimera stillestånd och kostnader. Med verktyg från Inforoute ges en ögonblicksbild över däckens kondition, underlag för åtgärd och kostnad per mil.

Med mjukvaran Inspector Link kan tekniker kontrollera och logga mönsterdjup, tryck och felaktigheter på fordon. En översikt online presenterar hur arbetet fortskrider vilket gör det möjligt att organisera reparationsarbetet för att spara tid och öka effektiviteten.

Med över 2500 däckverkstäder och 25 års erfarenhet är Compilator norra Europas ledande leverantör av mjukvaruprogram för däckbranschen. Deras lösningar är lättanvända och leder till lönsamma affärer och nöjda kunder. De omfattar försäljning och lager, däckhotell, fakturering och redovisning, leverantörsprislistor och dynamisk kalender. Vi erbjuder även mjukvara för enklare reparationer och skräddarsydda webbutiker. Compilators lösningar används av både enskilda verkstäder och ledande däckkedjor, till exempel Euromaster och Däckteam. Inom bilfackhandeln används Compilators system på bland annat Volvo, Bilia och VW. Alla ledande däck och fälgleverantörer är kopplade till Compilator genom olika prishanteringssystem.

däckdata compilator