Certifierad Verkstad Tunga fordon för bussbolag

Dubbdäcksregler

SFVF startar Certifierad verkstad för tunga fordon i samarbete med tillverkare, återförsäljare och serviceverkstäder för tunga fordon.

-Godkänd Bilverkstads kom till för att branschen måste tillgodose att vi har rätt utbildning och utför det som kunden förväntar sig enligt konsumenttjänstlagen. När mekaniker som är anställda i kommuner och i statens tjänst erkänner att de saknar kompetens blir jag väldigt orolig säger Bo Ericsson vd för SFVF.

I skuggan av Godkänd Bilverkstad har vi arbetat fram Certifierad Verkstad Tunga Fordon tillsammans med tillverkare och återförsäljare som MAN, DAF, Malte Månsson, STS Trailerservice med flera.

-Krav på kvalitet, miljö och tydliga villkor för att passagerare på bussar ska kunna känna trygghet borde vara en självklarhet anser Bo Ericsson.

-När jag läser att det finns personer som jobbar med att serva gasbussarna som rullar på Stockholms gator inte har rätt utbildning blir jag orolig säger Bo Ericsson. När till och med mekaniker på bussbolags depåer larmar om allvarliga brister i hur fordonen servas och repareras måste något förändras skyndsamt.

Certifierad Verkstad Tunga Fordon säkerställer den kvalitet som passagerare på bussar har rätt att kräva när de åker buss. Kvalitetsstandarden bygger på regelbundna kvalitetskontroller som görs av godkända tredjepartskontrollanter både internt och externt. Kvalitetsstandarden innebär att verkstadens arbete kontrolleras såväl tekniskt som administrativt.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!