Bythjul Norden flyttar och driver lager i egen regi

Bythjul e-handel

Logicenters har tecknat ett nytt avtal om uthyrning av en modern logistikanläggning i Brunna Logistikpark. Bythjul Norden blir ny hyresgäst i Logicenters fastighet. Däckföretaget med fokus på e-handel får tillgång till fastigheten i slutet av 2018.

Brunna Logistikpark, strax norr om Kungsängen blir till hösten platsen för Bythjul Nordens distributionsverksamhet. Logicenters har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med däckföretaget som avser fastigheten Viby 19:102 på Mätarvägen 27. Brunna är en strategiskt bra plats för e-handlare och Logicenters hyr även ut till Bythjuls blivande granne Autoglas. Dessutom har man uppfört en fastighet åt Zalando i samma område. Fastigheten som Bythjul flyttar in i har en yta om totalt 11 319 kvadratmeter som däckföretaget kommer att disponera från och med slutet på 2018. Egendomens specifikationer kommer att anpassas efter Bythjuls verksamhet.

– Den här fastigheten erbjuder väldigt bra kommunikationer ut i Sverige logistiskt sett med närheten till Stockholm. Utöver det strategiska läget finns även goda möjligheter att anpassa fastigheten efter eventuella kommande behov vilket inte är ovanligt för e-handelsbolag, säger Matthias Kettelhoit, Head of Commercial på Logicenters.

Fastigheten blir en ny satsning för Bythjul som tar hem logistiklösningen från en tidigare tredjepartslösning. Detta i ett led att ytterligare förbättra kunderbjudandet. Så sent som 2015 disponerade däckföretagen en yta om 3 500 kvadratmeter. Nu tre år senare signeras alltså ett kontrakt om en yta som är mer än tre gånger så stor. Flytten skall också innebära 30 nya arbetstillfällen inom företaget.

– När vi beslutade att hyra ett eget lager istället för att använda en tredjepartslösning var det viktigt att arbeta med en aktör som förstår kraven och som har förmågan att vara anpassningsbar efter våra behov. Logicenters är absolut bäst lämpad och med den strategiskt belägna fastigheten i Brunna ser vi potential att förbättra vårt kunderbjudande, säger Jan-Erik Stock, COO på Bythjul Norden.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!