Bridgestone slutar leverera Gokart-däck

gokartdäck bridgestone

Bridgestone Corporation meddelar att man planerar att avbryta leveranser av kartdäck från och med den 31 december 2022.

Sedan 1977 har Bridgestone fortsatt att utveckla, tillverka och leverera kartdäck för inhemska och utländska marknader. I Japan har Bridgestone levererat kartdäck ackrediterade av Japan Automobile Federation. Utomlands Bridgestones kartdäck godkänts av Commission Internationale de Karting, en organisation som står under Federation Internationale de l’Automobile. Dessa däck har använts för att hjälpa kartförare av alla slag, från hobbyförare till seriösa förare som strävar efter nya höjder i sin sport.

Beslutet att avbryta leveransen av kartdäck gjordes efter en noggrann granskning av företagets portfölj och resurstilldelning för att återspegla förändringar i verksamhetsmiljön som överensstämmer med koncernens affärsstrategi för långsiktiga åtgärder. Bridgestone kommer dock att ta fullt ansvar för leveransen av kartdäck till och med den 31 december 2022, då utestående leveransavtal med kunder planeras avslutas.

– Vi vill uttrycka vår uppriktiga uppskattning för de många kunderna och personalen inom karting som har använt våra däck i sina race aktiviteter. Bridgestone kommer att fortsätta sitt passionerade deltagande i motorsport som företag och vi hoppas att våra kunder kommer att fortsätta att stödja att stödja Bridgestones motorsportsaktiviteter, skriver Bridgestone i ett pressmeddelande.

Profilbild
About Joakim Held 600 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen