Bridgestone lanserar flaggskeppsdäcket Potenza Sport

Nya Bridgestone Potenza Sport Foto: Bridgestone

Bridgestone lanserar sitt nya flaggskeppsdäck med ultrahög prestanda: Bridgestone Potenza Sport. Däcken ska kombinera Bridgestones tekniska kompetens och expertis inom högpresterande däck. Tillsammans med förare och omfattande marknadsundersökningar för att hjälpa till med kontrollen när bilens prestanda sätts på prov.

Bridgestone har lång och dokumenterad erfarenhet av högpresterande däck tack vare sitt arv från Formel 1 och långvariga partnerskap med en lång rad högpresterande bilmärken. Med dessa erfarenhet som grund, har Bridgestone utvecklat en ny och avancerad produkt: Bridgestone Potenza Sport. Testad av TÜV SÜD, ett av Europas mest respekterade och oberoende testinstitut för fordon, uppnår Potenza Sport bästa prestanda vid både bromsning på torr väg (kortaste bromssträcka på en torr yta) och kurvtagning och stabilitet (bibehåller fordonets stabilitet när du kör både i en rak linje och genom en kurva) mot konkurrenterna i premiumsegmentet. Och med en EU-märkning A-klass i ytterligare tester utförda av TÜV SÜD1, ska Bridgestone Potenza Sport erbjuda god prestanda även på vått underlag. Däckets kapacitet på både torrt och vått underlag kombineras med längre livslängd jämfört föregångaren Potenza S001.

– Potenza Sport är det senaste kapitlet i Bridgestones långa arv med hög prestanda, . Vi konstruerade ett förstklassigt sportdäck som ger förarna full kontroll medan de får ut den absolut bästa prestandan ur sin bil. Potenza Sport är verkligen i en klass för sig inom sportprestanda, säger Christian Mühlhäuser, vd Bridgestone Centraleuropa.

I Potenza Sport ville Bridgestone skapa ett däck som uppfyller förväntningarna hos förare med högpresterande däck, samtidigt som de vardagliga utmaningar det kan tänkas möta. Därför genomfördes omfattande marknadsundersökningar inför utvecklingen av Potenza Sport: Bridgestone intervjuade över 3 800 slutanvändare över hela Europa. Deras bidrag la grunden till att konstruera ett extremt högpresterande däck som uppfyller förarens behov och förväntningar på kontroll och självförtroende bakom ratten.

För att uppnå Potenza Sports avancerade prestanda använde Bridgestone olika nya, innovativa tekniker inom slitbanemönster, sammansättning och konstruktion. Däckets slitbanedesign tillämpar flera nya banbrytande tekniker, inklusive innovativa 3D-lameller för att öka styvheten, med fördelar vid bromsning och nötningsbeständighet, tack vare en optimerad formel i kombination med innovativ gummiblandningsteknik, förbättras prestandan på både torrt och vått underlag. Bridgestone använder också en ny hybridkronarmering för att maximera däckets stabilitet vid höga hastigheter. Ett sportigt skelett används också för att öka stabiliteten och styrresponsen, samtidigt som rullmotståndet optimeras. Grundläggande för designen, och skapandet, av Potenza Sport är Bridgestones egenutvecklade, miljövänliga teknik för produktionen av virtuella däck. Tekniken gör det möjligt för Bridgestone nästan exakt förutsäga ett däcks prestanda i utvecklingsstadiet, utan att fysiskt producera och köra det. Detta ger inte bara miljöfördelar genom minskade fysiska resurser, utan minskar också utvecklingsprocessens längd och minskar projektets tid till att nå marknaden.

Specialutvecklade Potenza Sport har redan valts som standard för några av de mest prestigefyllda bilmärkena i världen, exempelvis Maserati MC20l, Lamborghini Huracán STO och BMW 8-serien.

Potenza Sport är utvecklat och tillverkat i Europa, och kommer att finnas tillgängligt över hela Europa från januari 2021. Däcken kommer att finnas i 96 olika storlekar från 17” till 22” för att täcka ett brett utbud av personbilar och SUV:ar på marknaden, allt från sedaner och stadsjeepar till lyx- och prestigebilar. Med lanseringen av Potenza Sport har Bridgestones bredd för sommarsegmentet ökat avsevärt i både HRD- och ultra HRD-portföljen.

Profilbild
About Joakim Held 626 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen