Bridgestone global paralympisk partner

bridgestone sponsrar

Den internationella paralympiska kommittén, IPC, tillkännagav i dag att Bridgestone Corporation har utsetts till organisationens sjunde globala paralympiska partner.

Bridgestone är redan global olympisk partner till 2024 och får nu globala rättigheter att marknadsföra och stötta den paralympiska rörelsen under samma period.

Som partner till IPC på den högsta sponsornivån får Bridgestone rättigheter globalt i kategorier som inkluderar däck, däckservice och utvald fordonservice, självrullande cyklar, seismiska isolerlager och ett urval av bygg- och industriprodukter.

Bridgestone är också guldpartner vid de paralympiska spelen i Tokyo 2020 och partner till de paralympiska teamen från Japan, Thailand och USA. Bolaget har stöttat flera ledande internationella paraidrottare, däribland åtta anställda vid Bridgestone som tränar för att kvalificera sig till de paralympiska spelen i Tokyo 2020.

At Bridgestone ökar sitt stöd till den paralympiska rörelsen ligger i linje med företagets fånga-din-dröm-budskap ”Chase Your Dream”, som syftar till att uppmuntra människor att övervinna hinder och fortsatta jaga sina drömmar.

Andrew Parsons, IPC:s ordförande, säger i ett uttalande:

– Vi är väldigt glada över att Bridgestone vill bli IPC:s sjunde globala paralympiska partner och menar att företagets budskap ”Chase Your Dream” är i perfekt samklang med de ambitioner som den paralympiska rörelsen och IPC har. Delar av IPC:s vision gäller att nå en hög sportslig nivå för paraidrottare, för att påverka människor med en funktionsnedsättning att följa sina drömmar genom parasport på alla tävlingsnivåer. Genom att arbeta tillsammans kan vi stärka ännu fler människor jorden runt att nå sina drömmar.

– Avtalet är också den tredje i sitt slag sedan den nya överenskommelsen mellan IPC och IOC skrevs under i mars, vilket visar fördelen med att de två organisationerna jobbar tillsammans inom det här området.

Masaaki Tsuya, verkställande direktör för Bridgestone Corporation, säger i ett uttalande:

– Det är en ära för Bridgestone att få bli en global paralympisk partner och ytterligare få stötta IPC:s viktiga uppdrag att skapa ett mer inkluderande samhälle genom paraidrott. Bridgestone har utfäst sig att förbättra det sätt på vilket människor rör sig, lever, arbetar och leker, och vårt företags kärnvärden kring service och mångfald speglas i den paralympiska rörelsen. Tillsammans kommer vi att fira världens mest fantastiska idrottare och inspirera människor med alla slags förutsättningar att nå sina mål.

Som en del av stödet till den paralympiska rörelsen tillämpar Bridgestone sin däck- och gummiexpertis för att utveckla utrustning för paraidrottare i Japan, inklusive nya gummisulor för proteser och gummigrepp för handskar. Företaget har också, genom Bridgestone Cycle och Bridgestone Sports, försett paraidrottare och rullstoltennisspelare i Japan med cyklar, sportutrustning och teknisk support.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!