Bridgestone förvärvar Azuga

Foto: Pixabay

Bridgestone Americas förvärvar Fleet Management Software bolaget Azuga för att påskynda affärerna inom mobilitetslösningar.

Bridgestone Americas (Bridgestone) och Sumeru Equity Partners, Danlaw, Inc. och övriga aktieägare har kommit överens om att köpa Azuga Holdings, Inc . (Azuga) och Azugas fleethanteringsplattform för 391 miljoner dollar. Förvärvet kommer att påskynda Bridgestones ansträngningar för at utveckla och distribuerar hållbara mobilitetslösningar som en central del i företagets avancerade mobilitetsstrategi. Transaktionen har godkänts av varje bolags styrelse och förväntas slutföras i slutet av tredje kvartalet.

I avvaktan på vanliga villkors- och myndighetsgodkännanden kommer Bridgestone att äga Azugas varumärken och affärsplattformar. Azugas fleethanteringsplattform, som innehåller avancerade säkerhets- och fleethanteringsverktyg, kommer att komplettera den befintliga Bridgestone-portföljen med molnbaserade lösningar för fleetmobilitet. Förvärvet av Azuga kommer främst att bli Bridgestones heltäckande lösningar för små till mellanstora flottor, vilket ger insikt om fordonsdrift i realtid och dataanalys som kommer att få tillgång till säkerheten, användareffektivitet och de flesta kundtjänststupplevelserna. Bridgestone kommer att utnyttja Azugas robusta plattform för datainsamling för flottan för att främja utveckla av Bridgestones däck och AI -lösningar.

– Azuga revolutionerar hur flottor gör affärer i USA med ledande programvara och snabb innovationsprocess som ytterligare kommer att främja Bridgestones vision att vara ett hållbart lösningsföretag. Vi arbetar för att tillhandahålla de mest hållbara och intelligenta lösningarna för säkrare och mer effektiv mobilitet, och Azuga kommer att hjälpa oss att påskynda denna utveckling och distributionen till våra kunder, säger Paolo Ferrari, Global Chief Solutions Business Officer, Bridgestone Corporation, och VD och koncernchef, Bridgestone Americas .

Azuga grundades 2012 och är ett teknikföretag som har utvecklat en sofistikerad fleethanteringsplattform med GPS -spårning, videotelematik, hantering av förarbeteende och lösningar för att reducera olyckor för försäkringsbolag. Dessa lösningar skapar värde för flottor och försäkringsbolag genom förbättrad säkerhet på vägen, samt minskad bränsleförbrukning och slitage på fordonen. Med fler än 6.000 fleetkunder i Nordamerika stöder Azuga i stort organisationer inom branscher, inklusive kommersiella flottor, försäkringsbolag och statliga verk. Azuga kommer att ha sitt huvudkontor i Silicon Valley. Alla Azuga -anställda och anläggningar i USA och Indien kommer att ansluta till Bridgestone när transaktionen har slutförts.

– Bridgestones fokus på att bygga en mer hållbar framtid genom mobilitetsteknik är väl anpassad till Azugas uppdrag. Vår väg mot att utveckla de mest avancerade mobilitetslösningarna för våra kunder och samhälle, säger Ananth Rani, VD för Azuga Holdings, Inc.

– Sedan vår första investering 2018, har Azuga snabbt ska kunna bli ledande på marknaden för fleet management och mobilitetslösningar.  Det har varit ett privilegium att samarbeta med Azuga -teamet under de senaste tre åren, och vi ser fram emot att se Bridgestone och Azuga trivas tillsammans i framtiden, säger Mark Haller, kock på Sumeru Equity Partners..

Om Azuga:

Azuga grundades 2012 med visionen att permanenta säkerhet och produktivitet inom flottornas ekosystem. Azuga är en ledande global plattform för anslutning av fordon som kan hjälpa kunder att göra data från fordon och förare till intelligens som förbättrar drift och säkerhet samtidigt som kostnader och risker minskar. Azuga särskilda innovativa end-to-end-lösningar för kommersiella flottor, myndigheter, försäkringsbolag och fordonsindustri leverantörer genom en integrerad metod för hårdvaruteknik, fleet management-applikationer, chaufförspel, videotelematik och dataanalys. Den prisbelönta lösningen Azuga Fleet kundstock består av över 6000 kommersiella flottor, från små till stora företagsflottor. Azuga har sitt huvudkontor i Fremont, Kalifornien, med kontor över hela världen.

About Däckavisen 802 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen