Bransch och årsmöte med Husvagnsbranschens Riksförbund och SFVF

Foto: Bo Ericsson
Bransch och årsmöte med Husvagnsbranschens Riksförbund och Sveriges Fordonsverkstäders Förening. Mötet var förlagt till Gyllene Utterns Värdshus vid Vätterns strand och ett 70-tal handlare var på plats.

-Dagens agenda var intressant eftersom många av frågorna har stark inverkan på branschen idag och även kommer ha det i framtiden. På agendan stod frågor om Gone Camping, Gasolutbildning, Certifierad Verkstad, Husbilskampen och om den Lobbying-verksamhet som bedrivs idag, berättar Bo Ericsson på SFVF. .

Tomas Haglund som är ordförande i HRF inledde mötet och beskrev både hot och möjligheten i branschen. Husbilskampen är en av de större frågorna som HRF driver. Även den omställning som Certifierad Verkstad innebär, för handlare med verkstad, är en stor fråga för HRFs medlemmar, berättar Bo Ericsson på SFVF. 

Johan Söör, vd Nordic Camping & Resort AB beskrev hur man ser på utvecklingen i framtiden när det gäller camping. Antalet människor som campar fortsätter att växa och målet är att få fler både utländska och svenskar att börja campa i Sverige.

Affärsjuridik och Verkstadsjuridik stod även på agendan. Kristoffer Jacobsson från Wesslau Söderqvist Advokatbyrå föreläste om rättigheter och skyldigheter för säljare och köpare. Bo Ericsson från SFVF föreläste om Verkstadsjuridik; fällor och fel vid service och reparationer.

Efter föreläsningen och frågestund startade HRFs årsmöte. Bo Ericsson från SFVF fick överta rollen och klubban som ordförande. Kvällen avslutades med en middag i HRFs regi på Gyllene Uttern, avslutar Bo Ericsson.

About Joakim Held 954 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!